Replikker til alle

NOEN AV DEBUTANTENE: Blant årets Birkebilla-debutanter finner vi disse forventningsfulle: Vegard Gauslaa Gundvalsen, Larsine Retterholt, Ada Berg, Othelie Håbesland Holm og Andrea Stoveland.

Debutantene i årets Birkebilla-oppsetning er i full gang med å øve på sitt bidrag.

– Allerede nå har jeg lært meg seks vers utenat, og snart får jeg premie av bestefar, sier Andrea Stoveland passe stolt.

Kulturarenaen på Valstrand yrer som vanlig av liv. Inne på musikkrommet er det årets forestilling av Birkebilla Musikkteater det øves på, og i resepsjonen sitter spente og tålmodige foreldre.

Andrea er en av årets mange debutanter, og totalt er det 35 barn og unge som skal på scenen andre helga i februar. De yngste er seks år, og de eldste er fylt 19 år.

– Jeg skal synge om en liten gutt som ikke rekker opp til disken, og ikke blir lagt merke til, sier Vegard Gauslaa Gundvalsen til Birkenesavisa.

I år skal alle som er på scenen få tid til å si noe, og for det setter Andrea pris på.

– Det har vært veldig gøy å øve, og ikke minst morsomt. Det er skikkelig kult at jeg har fått en solorolle, og det er nok det som er mest morsomt, sier hun.

Som vanlig trekker Anne Svendsen i trådene, og hun beskriver forestillinga med navn «Med Glimt i Øyet» som vår felles kulturarv.

– Det blir alt fra småbarnsviser til viser fra Øystein Sunde. Det blir sketsjer, vitser og et knakkende godt band. Det blir humor, og det blir glimt i øyet, sier Svendsen, og legger til:

– Alle får høre sin egen stemme på scenen, og alle skal få lov å synge noe eller si noe.