Plukket ut av 1.255 bidrag

NAVNLØSE: Guttebandet Nameless 5 bestående av Anders Erlandsen, Børge Brakestad, Gabriel Teistedal, Jonas Brennsæter og Mathias Gjone. Her i bilen på vei til Oslo. FOTO: Ingvild Gjone

Nameless 5 kom nesten med i MGP Junior.

I slutten av mars plukket NRK ut 25 artister eller band som ble invitert til audition på Marienlyst i Oslo. Blant dem Nameless 5 som består av musikere fra Birkenes og Lillesand. Bandet opptrådte første gang på UKM i fjor, og under årets UKM gikk de videre til fylkesfinalen som holdes senere i vår.

Samtidig har altså bandet vært med i en ytterst hemmelig prosess med NRK om deltakelse i MGP Junior. Av de 25 som ble invitert til Marienlyst ble ti plukket ut til å delta i juniorutgaven av Melodi Grand Prix. Dessverre ble ikke Nameless 5 blant de heldige ti.

Avgjørelsen kom 3. april, og i brevet fra NRK får Nameless 5 mye ros og hederlig omtale. Rikskringkasteren håper bandet fortsetter det gode arbeidet, og stiller med bidrag også senere år.

Totalt 1.255 bidrag kom inn til årets MGP Junior. Ifølge arrangørene er det en seier i seg selv å bli plukket ut til audition, og en indikasjon om at sang og fremføring var gode nok til å delta i finalen.