Kontakt med omverden

ÅPNING: Varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) i Kristiansand kommune, dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor, og organisasjonssjef Eva Åsland i Kristiansand kommune fikk æren av å åpne basestasjonen på Erkleiv. FOTO: RAGNA MARIE HENDEN / KRISTIANSAND KOMMUNE

Ny basestasjon på Erkleiv gir bedre dekning.

– Seks husstander i Birkenes kan feire at de endelig får mobildekning, 16 år etter at den første forespørselen ble sendt. Vi er endelig koblet trådløst til omverdenen, sier Eirin Ravnevand.

Hun er aktiv i Erkleiv velforening og fikk mandag forrige uke oppleve at basestasjonen i bygda ble høytidelig åpnet med representanter fra Telenor og Kristiansand kommune.

Dagen startet med en tur opp til basestasjonen hvor innbyggerne fikk en omvisning både ute og inne i det lille bygget som er tilknyttet anlegget. Der inne står både sendere, mottakere og aggregat.

– Seinere samla vi oss på Erkleiv skole hvor flagget var heist og det ble servert snitter, bløtkake og kaffe. Det var godt oppmøte av bygdefolk, sier Ravnevand til Birkenesavisa.

OMVISNING: Eirin Ravnevand i Erkleiv velforening får kikke inn i basestasjonen sammen med Pål Lukashaugen fra Telenor. FOTO: PRIVAT

Koster millioner

Den nye masta bedrer dekningsforholdene for om lag 64 husstander, og sender ut 4G+ signaler fra Telenor. Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor kom ens ærend fra Oslo for å være med på markeringen.

– Dette er en ekstra hyggelig dag på jobb, for det er veldig hyggelig å få være med å markere slike utbygginger. Det er en festdag og en gledens dag for oss i Telenor å få bidra til at mennesker endelig kan få bo og leve normalt som andre i dagens mobilsamfunn, sa Amundsen.

Det er Kristiansand kommune som gjengir dekningsdirektørens uttalelser på sine nettsider. Der kommer det også fram at Kristiansand har betalt 1,5 millioner kroner for å realisere basestasjonen. Varaordfører Jørgen Kristiansen kaller det en gledens dag.

16 lange år

– Det har vært en lang prosess for dere, og endelig er det en gledens dag også for oss å kunne bidra til at dere som bor her kan få den nødvendige sikkerhet og trygghet med mobildekning, sa han.

Ravnevand forteller at det har tatt 16 år, og at bygda i mange tilfeller har følt seg innelåst.

– Nå er det som en ny verden åpner seg. Det er sikkerhet for eldre og for oss alle. Tidligere måtte jeg ta barna i bilen og kjøre til toppen av bakken for å kunne sende meldinger, høre mobilsvar og kontakte folk for hjelp utenfra, sier Ravnevand.