Kalddusj på Hisøy

UNG MÅLSCORER: Unge Johannes Christiansen (17) scoret Birkenes’ første mål mot Hisøy. Det hjalp imidlertid lite, da hisøyværingene allerede ledet 2-0 og la på til 3-1 før Knut Arild Espegren fastsatte sluttresultatet til 3-2.

BIL-trener Tor Ivar Ruud er lite fornøyd etter 2-3-tapet for Hisøy tirsdag kveld.

– En solid nedtur i forhold til Imås-kampen (seier 3-1, journ. anm.). Vi taper kampen på de første ti-tolv minuttene. Da er vi ikke på, og da leder de to-null etter seks minutt, sier BIL-treneren.

Det unge Hisøy-laget gikk ut i hundre og fikk nettkjenning allerede i det tredje spilleminuttet i det framskynda 5. divisjonsoppgjøret på Sparebanken Sør Hisøy kunstgress tirsdag kveld. Tre minutter etter ser en Hisøy-spiller at BIL-keeper Thomas Salvesen står langt ute, og lobber ballen kaldt i nettet fra 25 meter.

Fortjent redusering

Etter den brutale kalddusjen spiller birkenesingene seg sakte men sikkert inn i kampen, og det er ikke ufortjent når Johannes Christiansen reduserer til 1-2 omtrent midtveis i omgangen. Ifølge BIL-trener Ruud burde Birkenes hatt minst uavgjort til pause, etter skudd i tverrliggeren fra Jakob Flakk og stolpeskudd av Lasse Aamlid.

– Men det hjelper ikke mye, en må score på sjansene, kommenterer BIL-treneren tørt.

Passivt forsvarsspill

Starten på andre omgang er bedre enn første, sett med birkenesøyne. Men så, etter et kvarters spill, står BIL-forsvaret med lua i hånda i og lar Hisøy tuppe ballen i nettet fra kort hold etter klabb og babb i BIL-feltet. Dermed er hvittrøyene to etter igjen. Birkenes reduserer ved Knut Arild Espegren ti minutter før slutt og presser på for utligning. Men det blir bare nesten, og BIL-treneren må skuffet konstatere at det blir null poeng i en kamp som burde gitt minst ett.

Sjanser nok til å vinne

– Vi hadde ni kvalifiserte målsjanser utenom de to målene, forteller Tor Ivar Ruud.

Han har en superenkel forklaring på tapet:

– Det er noe som går igjen, dette her; vi slipper inn for lettkjøpte mål, og så scorer vi ikke på mulighetene.

BIL-treneren er heller ikke fornøyd med innsatsen, som han mener er flere hakk lavere enn i serieåpningen mot Imås.

– Vi er ikke på, vi har ikke høy nok intensitet fra start, det er ikke mange nok som tar tak, fastslår Tor Ivar Ruud.

Det må rette seg før tirsdag kveld. Da kommer nemlig seriefavorittene Hånes på besøk til Birkenesparken.