Har vært på alle

OVERALT: Ramona Teigen og Aleksander Murberg Hurlen har funnet alle 40 postene og satser på full pott neste år også.

Premieutdeling etter loddtrekning, men de yngste fikk velge.

Ramona Teigen (10), Aleksander Murberg Hurlen (12) og lillebror Osvald (9) har vært på alle postene i årets kulturorientering. De er også de yngste, og fortjener en oppmerksomhet.

– De fortjener en ekstra påskjønnelse, og kan få velge fritt fra premiebordet, sier Wenche Flaa Eieland under kulturorienteringskvelden mandag på Idrettshuset.

Valgets kval

Men det er ikke så lett å skulle velge mellom tursekker, lommelykter, T-skjorter og Twist. I motsetning til de andre, som får sine premier etter loddtrekning, står de yngste overfor valgets kvaler. Etter lang betenkningstid finner de noe som er kjekt å ha, og seiersintervjuet kan begynne.

– Hvordan går det an å rekke 40 poster i løpet av en kort sommer?

– Man må gå hver helg, sier Aleksander.

Han forteller også at han hadde ikke klart det uten farmor og farfar som stadig vil ut på tur.

–Det er ikke så hardt og vanskelig som noen tror, sier Ramona.

Hun mener at det er mer gøy enn kjedelig. Og så fort snøen har forsvunnet er det på an igjen.

Kommet for å bli

Trygve Løland og Ivar Skåre i orienteringsgruppa i Birkenes idrettslag er ildsjelene bak kulturorienteringen, og er i full gang med å planlegge neste år.

– Neste år blir det mange nye steder og vi planlegger å legge elleve av postene langs kommunegrensene, sier Løland som for øvrig er veldig fornøyd med responsen.

Han forteller at det neste år vil bli 28 poster i relativt lett terreng og elleve som kanskje ikke er fullt så tilgjengelige.

– I år solgte vi 125 konvolutter med kart og klippekort, og 60 ble levert inn for å delta i premieuttrekningen, sier Løland

Han legger til at det ikke er noen nedre grense for hvor mange poster man må finne for å få premie.

Elva til glede, nytte og besvær

I disse flomtider er det ikke unaturlig å kombinere kulturorientering med elva, og Inger Slågedal hadde både bilder og historier om elva.

– Vi må ikke glemme Åsmund Knutsons ord om elva som Birkelands edle varemerke og juvel, som gir både liv, glede og kraft, sa Inger Slågedal, og nevnte både badeliv, turstier, skøyteis, elvepadling, laks, tømmerfløting og klesvask som eksempler på glede og nytte.

Alt ble dokumentert med gamle og nye bilder og kommentert av en kompetent forsamling.