Blir leder for bygdemuseet

KOMBINASJON: Frode Borø Svaland ser fram til å kombinere jobben som museumsbestyrer med gårdsdrift på Svaland. Her fra kuslippet tidligere i år.

Frode Borø Svaland tar over som museumsbestyrer for Birkenes bygdemuseum.

– Jeg liker godt profilen til museet, med fokus på håndverk og jordbruk, sier Frode Borø Svaland.

Fra 1. august tar han over jobben som museumsbestyrer ved Birkenes bygdemuseum. De mottok over 20 søknader til stillingen. Seks ble kalt inn til intervju, og Borø Svaland har takket ja til å ta over for nåværende bestyrer Steven Carpenter.

– Vi hadde flere meget relevante søkere, og utfra en totalvurdering av hva museet trenger nå tror vi Frode Borø Svaland vil ha mye å tilføre, forteller styreleder Kristian Hagestad.

Lokalkjent

Det var stor variasjon i både alder og bosted blant søkerne. Styrelederen er fornøyd med at de endte opp med en lokal mann.

– Det er absolutt ikke noe minus. Han kjenner godt til museet fra før, og har mange positive egenskaper, sier han.

Selv ser Borø Svaland frem til den nye jobben. Per dags dato er han i pappapermisjon, men de siste årene har han arbeidet i Søgne og Greipstad Sparebank samtidig som han har drevet gården deres på Svaland.

– Jeg gleder meg til å ha en mer praktisk jobb. Det har vært veldig hektisk å kombinere gårdsdrift med full jobb i bank og tre små barn, sier han.

Både Borø Svaland og kona Ragnhild kjenner godt til museet fra før.

– Ragnhild har vært engasjert i miljøet på bygdemuseet, og jeg ser frem til å bli bedre kjent med folkene og ikke minst til å gripe fatt på arbeidsoppgavene, forteller han.

Godt grunnlag

Den første tiden skal den nye bestyreren bruke med den avtroppende. Dette tror styreleder Hagestad vil være en fordel.

– Carpenter har lagt en god norm for museets virksomhet i løpet av de årene han har vært her. Det har skjedd veldig mye, og han har virkelig bidratt med å lage et godt grunnlag og gode rutiner å bygge videre på, sier han.

Museet åpner for sesongen 2. juli, og her vil det blant annet være en helt ny temautstilling om Lillesand-Flaksvandsbanen.