Avhengig av de beste

LAGET MOT TOBIENBORG: Tor Ivar Ruud (trener, bak f.v.), Lasse Terjesen, Jonas Sundtjønn, Jarl Erling Andreassen, Rune Imenes, Torgeir Holte, Elias Christiansen, Jakob Flakk, Lasse Aamlid, Zxhim Hyseni (foran f.v.), Steffen Flaa, Gjøran Mollestad, Thomas Salvesen, Knut Arild Espegren og Kent Arild Ludviksen.

Trener Tor Ivar Ruud mener Birkenes ILs A-lag i fotball bør være med og kjempe i toppen av 5. divisjon i år. Men da må de beste spillerne holde seg skadefrie.

Etter en brukbar vårsesong i fjor mistet Birkenes seks poeng og 11 plussmål da Express 2 trakk seg fra serien midtveis. Det sendte hvittrøyene ned i nedrykksstriden. En sterk sluttspurt sikret imidlertid 4. plass i 5. divisjon avdeling 1.

BIL-treneren tror laget bør prestere like godt i år, selv om serien blir tøffere, med flere nedrykka lag etter omlegging av seriesystemet lenger opp i divisjonene.

– Målet er å være der oppe blant de tre-fire beste lagene, men vi er avhengige av at sentrale spillere ikke forsvinner eller blir skadet, sier BIL-treneren før seriestart.

Han er fornøyd med oppmøtet på de tre ukentlige treningene siden oppstarten ved nyttår.

– Det ligger på 70-80 prosent i snitt. Jeg skulle selvsagt ønske at alle var der hver gang, men sånn er det jo ikke på dette nivået. Det er alltid noen borte på grunn av skader, jobb, familie eller andre ting, sier Ruud.

Han mener likevel laget ligger godt an treningsmessig.

– Hvis vi får beholde skadefri tropp framover, så tror jeg vi ligger greit an, men vi er avhengige av at de beste er tilgjengelige hele tida. Mister vi et par av de beste, så er vi nokså sårbare, sier han.

Solide forsterkninger

Siden fjorårssesongen er det kun midtbanesliteren Cristefer Masoud som har gitt seg. Samtidig er Elias Christiansen og Ole Morten Byremo tilbake etter endt førstegangstjeneste og Steffen Mollestad etter en sesong i Randesund IL. I tillegg har Jarl Erling «Huni» Andreassen meldt overgang fra erkerival Lillesand IL. Det vil styrke midtbanen, tror Ruud.

– Steffen er en ærgjerrig spiller med bra innstilling. Han har spilt på et høyere nivå, og det betyr en del. «Huni» er en veldig spillende spiller, fotballklok, med veldig fin innstilling, god pasningsfot og godt skuddbein, sier BIL-treneren.

Han gleder seg også over at goalgetter Jakob Flakk er med helt fra oppstarten i år.

– Jakob er viktig, han har en målteft som få. Og så har vi tre-fire spennende juniorspillere som trener med oss. Du skal ikke se bort fra at noen av dem kan få A-lagsdebuten sin i år, sier Ruud.

Fire treningskamper

Etter seier over Gimletroll (4. div), uavgjort mot Hånes (5. div) og tap for Vindbjart 3 (5. div), ble det tap 0-3 for Tobienborg (5. div) i Birkenesparken siste dagen i februar. Dommeren blåste av kampen etter 20 minutter i andre omgang på grunn av et forferdelig grisevær.

– Vi mangla Crister (Dahle) og Steffen (Mollestad) på midten. Det er to spillere som er veldig viktige for oss, forklarer BIL-treneren.

Han er ellers relativt fornøyd med både spill og innsats i treningsoppgjørene, spesielt med tanke på at han har til gode å stille med det antatt sterkeste laget grunnet skader og fravær av andre årsaker.

I løpet av mars har laget spilt mot Imås og hatt et treningsopphold i Danmark. Nå er det klart for seriestart 6. april, også den mot Imås, men denne gang hjemme i Birkenesparken. Treningskampen borte endte med et 4-2 tap for Birkenes. Johannes Christiansen og Gjøran Mollestad sto for målene.