Unge museumsgjester i veteranbuss

En 100 år gammel lokomobil, fuglereir på toppen av torvstrøfabrikken og en humpete busstur med Svalandsruta var noe av det barna i Kulturbarnehaven fikk oppleve forrige uke. 

– Det var veldig kult når den sveiv rundt og rundt, sier Heine Tønnesen (4 ½).

Han snakker om lokomobilen fra 1907 som står fint plassert på Myhre Torvstrøfabrik på Tveide. Onsdag var barna på avdelingen Bjønnehiet i Kulturbarnehaven på omvisning for første gang, og musemsguide Bent Knudegaard sørget for å vise fram både små og store maskiner, og ikke minst fortelle om fabrikkens historie som landsdelens største torvstrøprodusent. Noe som også fanget barnas oppmerksomhet var et lite fuglereir på toppen i et lite hjørne i den gamle torvstrøfabrikken.

– Det er ikke så mange som vet at det er et fuglereir her, men fuglene kommer igjen år etter år, fortalte museumsguiden.

 

Les hele saken i Birkenes Avisa på papir!

 

kulturbhg012torvstrøfabrikkenNETT kulturbhg010fuglereirNETT kulturbhg009lokomobilNETT kulturbhg008lokomobilNETT kulturbhg007torvstrøfabrikkenNETT kulturbhg006svalandsrutaNETT kulturbhg005torvstrøfabrikkenNETT kulturbhg004svalandsrutaNETT kulturbhg003svalandsrutaNETT kulturbhg002svalandsrutaNETT kulturbhg001svalandsrutaNETT