Trenger 100 frivillige

Gummibåtfestivalen nærmer seg, og festivalsjef Per Arne Botn opplever at flere velger å betale full billettpris framfor redusert pris mot å jobbe frivillig.

– Vi trenger rundt 100-120 frivillige i år og har merket at det blir flere som ønsker å betale full pris framfor å få redusert pris eller gratis inngang ved å jobbe under festivalen, sier festivalsjef Per Arne Botn.

Ideen til festivalen startet så smått en sommerdag i 2007 ved at en vennegjeng dro ut i gummibåt på Flakksvann for å nyte ei kald øl. Med årene har Gummibåtfestivalen blitt til, og Flakksvann fullt av gummibåter under festivaldagene i juli har blitt et kjent syn på bygda. I år holdes festivalen 7. – 10. juli.

– Festivalen har vokst og flere ønsker å delta. Da hele festivalen går på dugnad byr det på problemer hvis vi ikke får nok frivillige. Det er disse som gjør festivalen mulig, og jeg håper så mange som mulig vil melde seg som frivillig, sier han.

Færre, men større artister

Gummibåtfestivalen har i år valgt å satse på færre, men større artister. Katastrofe, Sandra Lyng, Innertier og danske Martin Jensen er blant dem som stiller på hovedscenen, noe Botn ser fram til.

– Martin Jensen er sannsynligvis vår største booking noensinne. Bare det siste året har han fått nesten to millioner likerklikk på sin facebook-side, og over en kvart milliard avspillinger av sine videoer, forteller festivalsjefen.

I tillegg skal også Cheap Karma, Sordal, Gledeskompaniet og Assmann spille. Til tross for at festivalkomiteen vil trekke besøkende med årets artister, har ikke Botn planer om å gjøre Gummibåtfestivalen til en ren musikkfestival.

– Denne festivalen er ikke som de fleste andre, og her er det elveturen som står i fokus. Å drive nedover elva i en gummibåt med «ei kald ei» i hånda mens du får underholdning på elvekanten må oppleves, mener han.

Gjentar gratiskonsert

I fjor ble det holdt en gratiskonsert som samlet rundt 3-400 personer på Sandøyra ved gamle Mollestadbrua, der Jace Everett spilte. Til tross for at de i år ikke får kommunal støtte til å holde gratiskonsert, velger de likevel å gjennomføre.

– Vi må nedskalere den litt, men vi mener likevel det var en såpass stor suksess i fjor at vi vil gjenta. I år kommer Sandra Lyng til å ha en liten konsert fulgt opp av Stein Roger Sordal, sier han, og legger til: Vi vurderer å ta en frivillig billettpris på alle over 18 år og kanskje få dekket inn noe av det vi hadde håpet å få fra kommunen. Uansett vil alle under 18 år gå gratis og vi håper så mange som mulig tar turen, sier han.