Tredje uavgjorte på rad

Birkenes står uten tap i årets 5. divisjon, men sliter med å hale i land alle tre poengene. Mot Imås ble det 2-2 i en kamp som kunne vippet begge veier.

– Det er helt jevnt, så resultatet er greit. Vi er best i første omgang, mens de tar mer over i andre, oppsummerer BIL-trener Tor Ivar Ruud.

Det er en ganske presis analyse. Mens hjemmelaget har flere gode skuddforsøk, og tar ledelsen ved Torgeir Holte etter 25 minutter, noterer vi faktisk ikke en eneste Imås-sjanse før det er gått 45 minutter og 20 sekunder. Den ender til gjengjeld i BIL-nettet, og det står 1-1 til pause, noe flatterende for gjestene.

Etter hvilen er det Imås som har mest grunn til å føle seg snytt. Laget fører kampen, produserer flere gode sjanser og burde hatt minst ett straffespark. I stedet er det vertene som går opp i ledelse 2-1 når en av banens beste spillere Knut Arild Espegren setter ballen i nettet fra kort hold etter en corner. Scoringen ser ut til å gi vertene en aldri så liten vitamininnsprøytning, for nå tar de tak igjen og produserer et par sjanser som med litt mer flaks og dyktighet i avslutningsøyeblikket kunne gitt uttelling.

I stedet utligner Imås på et godt angrep som avsluttes på hel volley helt oppe i vinkelen. I kampens siste ordinære spilleminutt får Steffen Jørgensen en gyllen mulighet til å sikre hjemmeseier fra kort hold, men ballen sklir av panna på stopperreserven. Det ender 2-2, noe BIL-treneren må si seg relativt godt fornøyd med.

– Vi har i alle fall bra innsats, en klar heving siden forrige kamp, og det er positivt, sier Tor Ivar Ruud.

Torsdag kveld (12. mai) møter birkenesingene Lillesand FK i det første av fire lokaloppgjør i årets serie. Det skjer i Holta, og kampstart er klokka 20.00. Torsdagen etter kommer Lillesand IL på besøk til Birkenesparken. Den kampen starter 19.30. De to lillesandslagene ligger på henholdsvis plassen under (7.) og over (5.) Birkenes på tabellen.