Tangerte persen

SLOVENIA: Lars Helge Birkeland pusser geværet etter ankomst Slovenia.

Lars Helge Birkeland åpnet verdenscuprunden i Østersund med å tangere sin personlige bestenotering i et individuelt verdenscuprenn.

Til tross for tre bom på skytinga gikk mollestadgutten inn til en 4. plass på torsdagens 20 kilometer normalprogram, drøye to minutter bak suverene Martin Fourcade.

– Det var en del vind, så det var mange som bomma på skytinga, så det var ikke så verst skyting likevel. Fysisk funka det bra, synes jeg, sier 28-åringen, som eksempelvis holdt unna for en Ole Einar Bjørndalen i god form fra siste skyting til mål.

Beste nordmann ble Johannes Thingnæs Bøe på 2. plass.

Små marginer

På lørdagens 10 kilometer sprint gikk det enda bedre på standplass, men ikke fullt så bra i sporet for birkelandsgutten. Til tross for ni av ti mulige treff på skytinga, endte han opp på en 27. plass, snaue halvannet minutt bak en enda mer suverén Martin Fourcade.

– Jeg var ikke like fresh i sporet, samtidig er det veldig små marginer, så det er lite som skal til. Tidsmessig var det egentlig ikke så verst løp, er Lars Helges dom.

Beste nordmann ble Ole Einar Bjørndalen på 12. plass.

Ble for offensiv

På søndagens jaktstart skjøt Birkenes-løperen fullt hus på første skyting. Med én bom på hver av de to neste turene innom standplass svant imidlertid håpet om topp ti litt etter litt. Da det ble to bom på siste skyting, endte det med en 28. plass.

– Jeg ble nok litt for offensiv på siste skytinga. Jeg hadde lyst til å gjør et byks oppover, så ble det nedover i stedet, forklarer Lars Helge.

I mål var han snaue to minutter bak russiske Babikov, som vant foran landsmannen Tsvetkov. Martin Fourcade skjøt bort seieren med to bom på siste stående. Med fire bom totalt gikk den råsterke franskmannen likevel inn til en 3. plass.

Slovenia, så Tsjekkia

Mandag reiste det norske laget videre til slovenske Pokljuka, som er vertskap for neste runde i verdenscupen. Der skal det gås sprint fredag, jaktstart lørdag og stafett søndag. Med samme resultatmessige uttelling der regner Lars Helge med å få gå tredje verdenscuprunde i tsjekkiske Nove Mesto helga etter også. Han tør ikke love at målet om pallplass i et individuelt verdenscuprenn blir oppfylt før jul, men mener bestemt at sjansene er større enn på samme tid i fjor.

– Det vil jeg absolutt si. Jeg var jo nærme sist torsdag, og synes jeg har vist her i Østersund at jeg har tatt et steg nærmere de beste i sporet, så på en god dag bør det absolutt være mulig.