Håper å bli morsomst

STÅ OPP: Therese Alvseike har gått på stand-up kurs på Reis deg komikerklubb, hvor bildet er fra. FOTO: RDK

Therese Alvseike (30) konkurrerer om å bli Sørlandets morsomste stand up-komiker. Vinneren får en plass på scenen i Arendal Kulturhus 14. januar.

På scenen står det flere toppkomikere fra Stand Up Norge som skal underholde det sørlandske publikum med stand-up på «Humorgalla 2017». Alvseike håper å være den lokale komikeren som står sammen med Cecilie Steinmann Neess, Sigrid Bonde Tusvik, Christian Mikkelsen og Olav Svarstad Haugland.

– Å være komiker har jeg drømt om hele livet, sier Alvseike til Birkenesavisa.

Hun har drevet med ablegøyer siden 4 års-alderen, og imiterte ofte Hege Schøyens karakterer på jenterommet. Etter eget utsagn var hun mer fan av Dizzie (Tunes) enn Disney.

For ett år siden tok hun steget ut i stand up-verden og dro til Oslo for å gå på stand up-kurs i regi av Reis Deg Komikerklubb.

– Det var fantastisk å få lære mer om stand up-sjangeren og å omgi seg med andre med like drømmer som en selv, sier Alvseike.

Hun er vokst opp på Birkeland og har familien sin boende her. Hun flyttet til Arendal som 16-åring for å studere Medier og Kommunikasjon, med mål om å jobbe i underholdningsbransjen i Oslo, men det ble Arendal og familieliv i stedet. Men nå skal hun bli komiker, og avstand er ingen hindring.

– Når du bor i Arendal og du har mann, barn, en katt og ei fillebikkje – ja da er det mye som sier at dette kan du ikke gjøre. Men vet du hva, jeg har ikke lyst til å sitte på gamlehjemmet og angre på det jeg ikke gjorde. Jeg føler at jeg er skapt for å stå på en scene, og det jeg elsker mest av alt er å få folk til å le. Så dette skal jeg klare, sier hun.

Komikeren har utdannet seg til vernepleier og jobber til daglig i Arendal kommune innenfor psykisk helse og rus. Hun mener humor, latter og glede er verdens beste medisin.

– Det er stressforløsende og gir en mye bedre følelse enn medisiner. Kan være vanedannende da, sier Alvseike med glimt i øyet.

Stand up Norge har i samarbeid med Agderposten og Amfi Arena gått sammen for å finne Sørlandets morsomste stand up-komiker. Det har vært stand up-auditions på Madam Reiersen i Arendal og Therese er nå i finalerunden og sanker stemmer dag og natt.

– Dette er så utrolig spennende, jeg er så rørt og takknemlig for alle de som engasjerer seg på sosiale medier og som stemmer på meg. Å være komiker er det jeg alltid har drømt om, og nå ligger det rett foran nesa på meg, sier hun.