Første ordinasjon i Vegusdal

For første gang i historia blei det holdt ordinasjonsgudstjeneste i Vegusdal kyrkje søndag.

Det var den nye presten Frode Eikrem, som skulle innsettes som sogneprest i Vegusdal og Herefoss. Værgudene var ikke i det rette humøret, men folk kom og det blei nesten fullsatt kirke på denne fastelavnssøndagen.

Til tonene fra orgel og ei blåsergruppe spilte de festmarsj av Geir Knutson, og inn døra ankom prosesjonen med barnekoret Hjertevenner i spissen.

Ett kall til kirka

Etter fire skriftlesninger, holdt biskop Stein Reinertsen sin tale til ordinanten, der han roste Eikrem for sitt arbeid ved bispedømmekontoret.

– Du har fått et kall til å jobbe i kirka, og det står respekt av den jobben du har gjort ved kontoret, sa biskop Reinertsen.

Han ville også advare menigheten om at Eikrem har en egen evne til å få folk med i frivillig arbeid.

– Du vil møte mennesker med en sterk tro, men også tvilere, sa Reinertsen før selve ordinasjonen fant sted med håndspåleggelse og bønn.

Har skrevet rap

Barnekoret Hjertevenner hadde lært en rap av Eikrem. En rap han hadde skrevet tidligere, som omhandlet de 10 bud med litt tillegg.

I sin tale sa den nye presten at han er opptatt av å snakke sammen om kristen tro.

– Vi må ha tid til samtaler og tid til å stille spørsmål. Barn og unge er veldig flinke til det, og stiller gode spørsmål, det er spennende. Jeg gleder meg til å være prest for dere alle, sa nytilsatt sogneprest Frode Eikrem.

 

Les hele saken i Birkenes Avisa på papir!