Uldal på U23-landslaget

NM: Martin Uldal på Østre Toten. FOTO: ATLE ULDAL / SKISKYTTERGRUPPA BIRKENES IL

En Birkenes-løper ut av elitelandslaget, én inn på juniorlandslaget.

Mandag offentliggjorde Norges skiskytterforbund landslagene for neste vinters skiskyttersesong.

Lars Helge Birkeland mister plassen på elitelandslaget til fordel for  Sturla Holm Lægreid.

Det er eneste endring på laget, og innebærer at Erlend Ø. Bjøntegaard, Johannes T. Bø, Tajei Bø, Vetle S. Christiansen og Johannes Dale beholder sine eliteplasser.

På U23-landslaget er det tre nye løpere, deriblant Martin Uldal fra Birkenes. 

På elitelaget for kvinner beholder Marthe O. Røiseland plassen, og får selskap av to nye navn, Karoline Knotten og Ida Lien.

Beholder strukturen

– Vi har mange dyktige og motiverte skiskyttere i Norge. At vi har god geografisk spredning innad i lagene, viser stort engasjement og god rekruttering til idretten vår landet rundt. Tre nye navn på elitelagene blir spennende. Nå ser vi frem til å planlegge sesongen så godt det lar seg gjøre gitt dagens situasjon sammen med trenerne, forteller sportssjef i Norges Skiskytterforbund, Per Arne Botnan i en pressmelding.

Til tross for økonomisk usikkerhet, valgte styret i Norges Skiskytterforbund å opprettholde dagens landslagsstruktur med to elitelag, to senior utviklingslag, to junior utviklingslag og et IPC-lag. Trenerteamet blir det samme som i fjor. Det er like mange kvinner og menn på hvert lag.

– Gjennom å opprettholde landslagsstrukturen bidrar vi til fortsatt positiv utvikling av idretten vår. Styret har fått flere tilbakemeldinger fra skiskytter-familien om å ta vare på dagens struktur og bidra til gode resultater for fremtiden. Disse signalene tar vi selvsagt på alvor, sier president i Norges Skiskytterforbund, Arne Horten.