– Vi fant skatten!

SKATTEJAKT: Skatten er funnet, og jegerne - Sven Osmund (f.v.), Hans Kristian, Lena og Silje, alle fra Natveitåsen barnehage – tar byttet i nærmere øyesyn.

SKATTEJAKT: Skatten er funnet, og jegerne - Sven Osmund (f.v.), Hans Kristian, Lena og Silje, alle fra Natveitåsen barnehage – tar byttet i nærmere øyesyn.

SKATTEJAKT: Skatten er funnet, og jegerne – Sven Osmund (f.v.), Hans Kristian, Lena og Silje, alle fra Natveitåsen barnehage – tar byttet i nærmere øyesyn.


OPPVEKST. – Oi, se her!
Sven Osmund, Hans Kristian, Lena og Silje fra Natveitåsen barnehage åpner skattekista og kikker oppi. Der glitrer det i «gull og edelstener»; reflekser, ballonger og viskelær. Skattejakten var en av mange aktiviteter barn og voksne kunne bryne seg på under Barnehagedagen i Birkenesparken sist tirsdag. Sekkeløp, ballongleken, konglekast på blink, spikking og snekring var også populært. For ikke å snakke om lunsjen som besto av pølser fra de store grillene som var satt ut på gressbakken foran Idrettshuset. Barnehagedagen er en årlig begivenhet i regi av Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Foreldreutvalget for barnehager (FUB). I Birkenes er det en komité bestående av barnehagerådgiver Hilde Høygilt og en representant fra hver av barnehagene som organiserer aktivitetene. I år strømmet mellom 150 og 200 barn fra Natveitåsen, Birkeland FUS-barnehage, Birkeland barnehage, Hampehaugen og Kulturbarnehaven på Tveide til idrettsparken for å være med på moroa. De fikk en aldri så liten oppvarming med klovnen Vinki, alias kulturleder Wenche Flaa Eieland, og noen velvalgte velkomstord fra ordfører Arild Windsland med på veien før det bar ut i parken for å leke, løpe og hoppe og løse oppgaver i naturstien. Det hele ble avsluttet med tautrekkingskonkurranse mellom barna og de voksne. Hvem som vant? Barna, så klart!

Flere bilder ser du her: