LIL skapte sjansene – BIL vant

BILS BESTE: Høyrekant Knut Arild Espegren scoret ett mål og spilte en gjennomgående god kamp på et BIL-lag som slet med pasningskvaliteten mot et hardtarbeidende LIL-lag.

FOTBALL. BIL-gutta kan takke en sjelden effektivitet foran mål for at de gikk seirende ut av lokaloppgjøret i Holta Idrettspark onsdag kveld. For mens banespillet var rimelig jevnt fordelt, så var det hjemmelaget som skapte de fleste og største sjansene. Vi registrerte to gode skudd mot BIL-keeper Thomas Salvesen før Knut Arild Espegren headet like over etter et drøyt kvarter. Et par store LIL-muligheter seinere setter Mikael Engesvik gjestenes første store sjanse utenfor fra 14 meter. Når halvtimen og vel så det er gått, og Lillesand har hatt nok en sjanse til å ta ledelsen, sender høyreback Torgeir Holte BIL i føringen med et velrettet hodestøt etter corner. 0-1 er også pauseresultatet.

Tvilsom annullering

Andre omgang er bare to minutter gammel når BIL-forsvaret serverer ballen på sølvfat til en LIL-spiss som setter den i tverrligger og ut. Minuttet seinere får vertene et mål tvilsomt annullert for hands. Kvarteret ut i omgangen treffer BIL-kaptein Steffen Mollestad høyrekant Knut Arild Espegren med et frispark. Espegren vender opp på 12 meters hold og setter ballen i mål via stanga. 0-2. Midtveis i omgangen har LIL to gode skuddmuligheter på rappen, men dette er kvelden da de ikke skal få ballen i mål. I stedet kan Mikael Engesvik i siste ordinære spilleminutt fastsette sluttresultatet til 0-3 på vakkert vis med et skudd helt oppe i krysset etter å ha driblet av to mann på LILs 16 meter.

Flatterende

BIL-trener Tor Ivar Ruud er fornøyd med poengene, men lite fornøyd med prestasjonen.

– Forferdelig dårlig førsteomgang av oss. Litt bedre i andre, men alt i alt var dette en stor nedtur etter Gimletroll-kampen, synes Ruud.
Han er enig i at tremålsseieren er flatterende.

– Vi misser altfor mange pasninger og spiller rett og slett ingen god kamp. Men sånn er disse lokaloppgjørene. De lever sine egne liv, sier BIL-treneren.
Han har liten tro på at Birkenes klarer å kapre kvalikplassen, selv om det fortsatt er en teoretisk mulighet.

– Det er så mye som skal klaffe da, at det regner jeg ikke med, sier Tor Ivar Ruud.
For at Birkenes skal fravriste Froland kvalikplassen må fjerdedjeplasserte BIL slå Sørfjell med kalassifre samtidig som Froland taper for Øyestad. Samtidig må tredjeplasserte Imås avgi poeng mot svake Tigerberget.

Kampfakta
Lillesand IL – Birkenes 0-3 (0-1)
Bane: Holta idrettspark kunstgress
Mål: 0-1 (35) Torgeir Holte, 0-2 (60) Knut Arild Espegren, 0-3 (90) Mikael Engesvik.
BILs lag (4-3-3): T. Salvesen – T. Holte (K. Suggelia 45 min), L. Aamlid, P.C. Møller, T.I. Berge (K.A. Ludvigsen 7 min) – C. Dahle, S. Mollestad, G. Mollestad (E. Christiansen 45 min) – K.A. Espegren, J. Flakk, M. Engesvik.