Fornøyd med sølv og bronse

Lars Helge Birkeland var beste nordmann alle dagene under det åpne Europamesterskapet i skiskyting i Otepää. Nå håper han å få gå World Cup i Kollen.

DOBBEL EM-MEDALJØR: Med sølv på sprinten, bronse på herrestafetten og fjerde- og femteplass på de resterende løpene, var Lars Helge Birkeland klart beste nordmann i det åpne europamesterskapet i Estland sist uke. (FOTO: PRIVAT)

DOBBEL EM-MEDALJØR: Med sølv på sprinten, bronse på herrestafetten og fjerde- og femteplass på de resterende løpene, var Lars Helge Birkeland klart beste nordmann i det åpne europamesterskapet i Estland sist uke. (FOTO: PRIVAT)


SKISKYTING. Mollestadgutten var svært nær medalje på alle de individuelle løpene i Estland, men vanskelige skyteforhold ødela pallsjansene. Under åpningsdistansen, normalprogrammet, torsdag lå han godt an helt til siste skyting. Der ble det tre bom, og dermed måtte han se en russer, en ukrainer og to bulgarere foran seg på resultatlista. Også på sprinten lørdag knivet 26-åringen om gullet helt til siste skyting. Der ble det én bom, mens russiske Alexey Slepov skjøt fullt hus og knep gullet foran tittelforsvareren. På søndagens jaktstart var det tredje skyting som ødela. Tre bom der ga fem til sammen, og Lars Helge måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen. Mandagens mixstafett sto Norge over, men på tirsdagens herrestafett viste birkenesløperen styrke igjen da han gikk Norge opp fra femte- til bronseplass på ankeretappen.
– Jeg hadde som mål å ta individuell medalje, så det gikk akkurat, sier Lars Helge. Han nekter å deppe over at han ikke klarte å forsvare sprintgullet fra sist gang.
– Det var ikke så langt unna, men jeg var fornøyd med sølvet også. Jeg har jo gjort fire gode løp, så det har vært et brukbart mesterskap, fastslår 26-åringen, som også er fornøyd med å ha vært Norges bestemann i samtlige konkurranser i EM. Dermed kan det åpne seg en mulighet til å få gå verdenscup i Kollen 8.-15. februar.
– Det er en liten åpning for at jeg kanskje kan komme inn i Holmenkollen, men vi får se. Det hadde vært kult, det, sier birkenesingen på telefon fra flyplassen i Estland. Derfra går turen rett til slovenske Osrblie og neste runde i IBU-cupen. Lørdag skal det gås sprint og søndag jaktstart. Gjør mollestadværingen sine saker godt der, så styrker han Kollen-sjansene ytterligere.