Betydningsløst tap

RISØR BIL Betydningsløst tap NETT

FOTBALL. Med halve førsteelleveren ute gikk Birkenes på sesongens andre serietap mot Risør lørdag ettermiddag.

– Vi har visst lenge at vi kom til å mangle mange førstelagsspillere til denne kampen, så vi måtte spille inn nye konstellasjoner. Samtidig visste vi at vi ikke måtte vinne, så det ble litt halvveis, forklarer BIL-trener Trond Endresen. Som så sitt lag ta en oppskriftsmessig ledelse på Kjempesteinmyra i Risør da Yasin Ibrahim satte en frisparkretur i nettet etter fire minutter. Tre minutter etter triller Christer Dahle en ball utenfor åpent Risør-mål. Etterhvert rister hjemmelaget av seg respekten for tabelltoeren og putter to ganger i løpet av like mange minutter, slik at det står 2-1 til pause. Åtte minutter ut i andre omgang får vertskapet en gavepakke av BIL-forsvaret når en Risør-spiss får legge på til 3-1 mutters alene med vikarkeeper Ronny Hauane. Da mister bortelaget litt av piffen, og selv om BIL-treneren hiver innpå superveteranene Tommy Ellingsen og John Magne Røynås siste halvtimen, klarer de ikke å skape de store sjansene. Tre minutter før slutt reduserer likevel Kjetil Esperaas med en elegant lobb. Flere mål blir det ikke.

Etter all sannsynlighet får ikke tapet noen som helst betydning for sluttabellen i 5. divisjon avdeling 1. Med én serierunde igjen er Trauma suveren vinner med Birkenes på andreplass. Tre poeng bak følger Tobienborg som må slå formsterke Randesund 2 med minimum 12 mål samtidig som Birkenes taper for Imås, for å fravriste birkesingene kvalikplassen.

– Vi ønsker selvfølgelig å avslutte med seier og få en god inngang til kvalikkampen, bedyrer BIL-treneren. Han vurderer likevel å hvile førstelagsspillere som står i fare for å misse kvaliken dersom de pådrar seg gult kort mot Imås fredag kveld. Kampen går i Birkenesparken. Hvem Birkenes møter i kvalifiseringen til 4. divisjon blir ikke klart før i siste serierunde. Da møtes topplagene i avdeling 2.