Åpner lørdag

GLEDER SEG: Per Einar Bakkan (t.h), som har halvparten av slekta fra Birkeland, har på den måten alltid hatt en tilknytning til bygda. Nå gleder han seg til å kunne invitere til åpningsfest på Storkiosken. Her sammen med medinvestor og barndomskamerat Knut Bygland. Den offisielle åpningen er lørdag, men de kommer antagelig til å tjuvstarte litt tidligere i uka for å få kjørt inn noen rutiner.

GLEDER SEG: Per Einar Bakkan (t.h), som har halvparten av slekta fra Birkeland, har på den måten alltid hatt en tilknytning til bygda. Nå gleder han seg til å kunne invitere til åpningsfest på Storkiosken. Her sammen med medinvestor og barndomskamerat Knut Bygland. Den offisielle åpningen er lørdag, men de kommer antagelig til å tjuvstarte litt tidligere i uka for å få kjørt inn noen rutiner.

GLEDER SEG: Per Einar Bakkan (t.h), som har halvparten av slekta fra Birkeland, har på den måten alltid hatt en tilknytning til bygda. Nå gleder han seg til å kunne invitere til åpningsfest på Storkiosken. Her sammen med medinvestor og barndomskamerat Knut Bygland. Den offisielle åpningen er lørdag, men de kommer antagelig til å tjuvstarte litt tidligere i uka for å få kjørt inn noen rutiner.

NÆRING. Etter lang tids venting er det lørdag klart for nyåpning av Birkeland Storkiosk.
Mange har gått og ventet og kikket gjennom vinduene for å se hvordan arbeidet skrider frem, og ventet spent på nyåpningen. De nye eierne, Per Einar Bakkan og Knut Bygland, var optimister da de overtok bygget 16. mai, og satset på snarlig åpning. Optimister er de fortsatt, men det skulle vise seg at det var mer å ta tak i enn de først trodde. Men de har hele tiden hatt fokus på ikke å haste i vei, men å bruke den tid det tar, og gjøre det slik de vil.
Når de nå åpner til lørdag så fremstår Storkiosken i ny drakt. Da vi var innom like før avisen gikk i trykken var det fortsatt en del arbeid som gjenstod. Lokalet er nymalt, nytt gulv er lagt, og et fire ganger større fryserom er på plass. Det er også nye bord og rød og hvite sofaer i amerikansk ”dinerstil”.
Når det gjelder innhold, vil de tilby mye av det samme som før. Det vil dreie seg om et tradisjonelt storkiosktilbud med gatekjøkkenmat. Mange har også lurt på hva som skjer med tipping og rikstoto.
– Det vil bli videreført i en egen, mer skjermet avdeling, forteller Bakkan.
Staben teller nå 12-13 ansatte som er fordelt på 4-5 årsverk, to av dem på fulltid. Halvparten av de ansatte jobbet her tidligere også, slik at det er drevne ansatte som trer inn i sin første arbeidsdag på lørdag.
–Vi er alltid positive og kan ikke annet enn være enda mer positive etter de tilbakemeldingene vi har fått, sier Bygland og Bakkan. Det er mange som er nysgjerrige og gleder seg til åpningen. Det er jo en veldig god start, synes de.
– Hvorfor la dere ned så mye arbeid i forkant?
– Da vi oppdaget at det var mer å gjøre enn først antatt måtte vi ta et raskt valg, men vi var nær sagt nødt til å gå så grundig til verks, sier Bygland.
– Vi så raskt potensialet og håper vi med oppussingen kan skape en plass som kan favne flere enn før. Vi tror det er et meget stort behov for et slikt sted her på Birkeland, og den positive responsen utenfra har også gjort det mye lettere å øke innsatsen sier de to, og håper lokalbefolkningen synes det var vel verdt ventingen.