Kristins adventsaksjon

VIL HJELPE: Kristin Aaleborg brenner for at ME-pasienter skal få en bedre hverdag. Derfor selger hun sin egen cd og gir inntektene til ME-forskning. – Jeg er i gang, og alle monner drar, sier birkelandskvinnen. Nå håper hun mange vil like og bruke facebookgruppa hennes, og ikke minst kjøpe plata fram til aksjonen avsluttes 15. desember.

VIL HJELPE: Kristin Aaleborg brenner for at ME-pasienter skal få en bedre hverdag. Derfor selger hun sin egen cd og gir inntektene til ME-forskning.  – Jeg er i gang, og alle monner drar, sier birkelandskvinnen. Nå håper hun mange vil like og bruke facebookgruppa hennes, og ikke minst kjøpe plata fram til aksjonen avsluttes 15. desember.

VIL HJELPE: Kristin Aaleborg brenner for at ME-pasienter skal få en bedre hverdag. Deerfor selger sin egen cd og gir inntektene til ME-forskning. – Jeg er i gang, og alle monner drar, sier birkelandskvinnen. Nå håper hun mange vil like og bruke facebookgruppa hennes, og ikke minst kjøpe plata fram til aksjonen avsluttes 15. desember.

HELSE. Kristin Aaleborg har sett sykdommen ME-på nært hold. Med salg av cd’en Lucky me ønsker hun å sette fokus på sykdommen og samle inn penger til utvikling av medisiner som kan hjelpe de som er rammet.

ME er også kjent under betegnelsen kronisk utmattelsessyndrom.
– Jeg kjenner personlig noen som er hardt rammet. I dette tilfellet er det ei ung jente som har hatt sykdommen i fem år, og helsa blir stadig verre. ME-pasienter kan blant annet utvikle overfølsomhet for lys, lukt og lyder. Det er smerter i kroppen og en veldig kraftløshet, så man ikke orker noe annet enn å bli liggende, forteller Kristin.

Har «vridd hjernen»

For fem år siden var 41-åringen, som har lang fartstid som vokalist bak seg, en tur til i Nashville. I countryhovedstaden ble en drøm oppfylt, innspilling av en egen cd. Lucky me kom ut i 2009 og inneholder fem av Kristins egne låter, i tillegg til seks coverlåter.
– Jeg hadde jo ikke i tankene den gangen at cd’en skulle brukes til dette. Men jeg har vridd hjernen og spurt meg sjøl “å kan e gjør”, og så tenkte jeg at okei, dette er det eneste jeg har. Jeg har noen cd’er liggende på lur, og selger dem til 150 kroner stykket. Hundre kroner går rett til forskning på ME, forteller Kristin.
– En føler seg forferdelig hjelpeløs når man opplever sykdommen på nært hold. Dette er måten jeg kunne bidra på, legger hun til.

Egen facebookgruppe

Som drahjelp har Kristin har opprettet en egen facebookgruppe som heter Kristin’s støtte til ME-forskning. Aksjonen vil pågå fram til 15. desember.
– Hvis noen kan tenke seg å kjøpe cd’er eller å hjelpe med å selge, finner de meg på facebook. Eller de kan slå opp telefonnummeret og kontakte meg direkte, avslutter den engasjerte countrysangeren.

Fakta om ME
Betegnelsen myalgisk encefalomyelitt/encefalopati (ME) oppsto i 1956 og betyr at det foreligger muskelsmerter og inflammasjon/sykdom i hjerne- og ryggmarg. Tilstanden er beskrevet langt tilbake i tid under en rekke navn. Betegnelsen kronisk utmattelsessyndrom kom først i 1988.
ME har siden 1969 vært klassifisert av WHO som en nevrologisk sykdom med diagnosekode ICD-10 G93.3, og ble godkjent som diagnose av Rikstrygdeverket (NAV) i 1995.
Kilde: Norges ME-forening