Sentralbanksjefen på Birkelandsbesøk

Fabrikksjef Per Are Birkeland og sentralbanksjef Øystein OlsenBåde fabrikksjef ved 3B, Per Are Birkeland (t.v.), og sentralbanksjef Øystein Olsen syntes å være godt fornøyde med besøket.

Fabrikksjef Per Are Birkeland og sentralbanksjef Øystein Olsen

Både fabrikksjef ved 3B, Per Are Birkeland (t.v.), og sentralbanksjef Øystein Olsen syntes å være godt fornøyde med besøket.

Da sentralbanksjef Øystein Olsen besøkte Sørlandet sist uke la han turen innom Birkeland for å ta glassfiberprodusenten 3B i nærmere øyesyn.

Med Agderforskning som vertskap var sentralbanksjefen med følge på regionalt nettverksbesøk for å bli bedre kjent med bedriftene på Sørlandet. Hensikten med besøket var todelt.

— For det første er det nyttig å få data og informasjon om regionene. For det andre er det hyggelig og interessant å besøke bedriftene og få vite mer om hvilke utfordringer de møter i hverdagen, kunne Olsen opplyse.

Etter en omvisning hos Norges og Nordens eneste glassfiberprodusent av sitt slag, var det en imponert sentralbanksjef som møtte pressen.

— Jeg er imponert over hvor gjennomtenkt driften er lagt opp og hvor strategisk man tenker. Men det er klart bedriften har utfordringer også, både når det gjelder pris, kostnader, valutakurser og teknologisk utvikling, sa Olsen, som hadde forstått at nettopp svingninger i valutakursene er en av de største utfordringene hjørnesteinsbedriften på Birkeland har i dag.

— Jeg har gitt noen eksempler på hva valutakursene betyr for oss. Vi har alle våre kostnader i norske kroner, men selger produktene våre i utenlandsk valuta, forklarte fabrikksjef Per Are Birkeland, som ikke hadde noe imot å være vertskap for sentralbanksjefen og hans følge.

— Det er hyggelig å kunne vise seg fram litt iblant, smilte Birkeland.