Bok og bilde på biblioteket

I tillegg til å lese Månedens bok anbefalt av biblioteksjef Maria Røstad Flesjå, kan du nå se Svenn Hansens tanker om den samme boka, i hans egen strek.

— Jeg har lenge hatt behov for en utfordring som ligger utenfor meg sjøl. Når Maria velger en bok, hiver jeg meg ut i ukjent terreng, sier Svenn Hansen. Han har 20 års fartstid som illustratør for Kristelig Pressekontor, men noe slikt har han ikke vært med på før. Så da Maria ringte — egentlig for å høre om det var noen av Svenns elever på Møglestu som kunne være med på prosjektet — var han ikke sen om å slå til.
— Jeg er jo blitt pensjonist nå, så jeg hadde ingen elever å anbefale. Og jeg kan jo ikke bare male og legge det i et skap, smiler Svenn. En hyggelig bieffekt er at han får lest mer.
— Jeg må jo lese boka for å gjøre meg opp noen tanker om illustrasjonen, så lesingen blir en viktig del av prosessen, forklarer han.

— Kjempepositivt, synes biblioteksjef Maria Røstad Flesjå. Hun har allerede fått positive kommentarer om det nye tilbudet. Når hun har valgt ut en bok, skriver hun en kort omtale som blir stilt ut i bibliotekvinduet sammen med Svenns illustrasjon(er). Denne måneden er det «Ta vare på mamma» av en av Koreas fremste og mest leste moderne forfattere, Shin Kyung-Sook. Om boka skriver Maria: «Mamma har alltid vært der. En dag er hun sporløst forsvunnet. Hun ble sist sett på T-baneperrongen i Seoul. Vi følger familiens desperate og konfliktfylte leting etter moren. Vi kommer under huden på de ulike familiemedlemmene og deler deres tilbakeblikk og minner om livet med mamma. Kjente de henne egentlig? Ta vare på mamma har vært en internasjonal suksess som gir et rikt innblikk i den koreanske kulturen samtidig som den tar opp tema som går på tvers av alle kulturer.» Hvordan Svenn har løst oppgaven kan du se i vinduet på biblioteket. Og skulle du få lyst til å ha en eller flere av illustrasjonene på veggen, vil det by seg en mulighet til å kjøpe bildene under birkelandskunstnerens kommende juleutstilling.