– Birkenes trenger Kristelig Folkeparti, derfor trenger vi deg!

HÅPER KrF GREIER Å STILLE LISTE. Tidligere varaordfører i Lillesand og fylkesleder i Agder, Jorunn Gleditsch Lossius, og tidligere ordfører i Birkenes, Arild Espegren.

Denne uka skal Birkenes KrF ha årsmøte, noe som til vanlig er en svært så hyggelig begivenhet. Det blir det helt sikkert i år også, men med ett viktig unntak: det kan hende at partiet ikke greier å stille valgliste ved kommende kommunevalg.

Loven krever at et parti må ha en liste med minst syv navn på personer bosatt i kommunen, og per dags dato kan nominasjonskomiteen ikke legge fram en fullstendig liste. Det synes vi er alt for galt i en kommune hvor KrF tradisjonelt har stått sterkt.

Med unntak av valget i 2019 har vår oppslutning vært på mellom 17% og 22% eller om lag 300-450 stemmer. Det viser at folk verdsetter å ha godt verdiforankrede politikere i kommunestyret, som har et særlig fokus på barn og unges oppvekstsvilkår, kjemper mot utenforskap og som også løfter troens plass i samfunnet.

Til tross for god støtte blant birkenesfolket er det nå krevende å få innbyggerne selv til å stille til valg. Det er leit, for vi vet at det er så mange samfunnsengasjerte innbyggere i kommunen som virkelig ville ha stor glede av å hive seg med i politikken. For vår egen del har det politiske engasjementet bydd på mye kunnskap og ny innsikt i lokalsamfunnet. Man ser hva som er viktig for at innbyggerne skal ha det godt, får forståelsen av hvordan alt henger i hop, og lærer viktigheten av å gjøre gode prioriteringer.

Å bli politiker er kanskje en fjern tanke for mange, men ethvert lokalsamfunn er avhengige av at vanlige folk, med ulik kompetanse og erfaring, våger å stille opp. Det å være en del av lokalpolitikken blir alt for ofte fremstilt som tidkrevende og kjedelig, men vi to kan skrive under på at det er svært givende. Å få være med å forme det samfunnet man er en del av er ærefult og meningsfylt, respektfull meningsbryting er både spennende og lærerikt, og de gode relasjonene man får på tvers av partier ville vi aldri vært foruten.

Kjenner du deg igjen i KrFs verdigrunnlag som løfter menneskeverdet, nestekjærligheten og forvalteransvaret? Brenner du for barn og oppvekst, eldre og helse, eller et lokalsamfunn der frivillighet og det ideelle får gode rammer? Kanskje er du opptatt av bedre kår for småbedrifter og det lokale næringslivet?

Uansett, vi trenger ditt engasjement! Ta kontakt med undertegnede om du er nysgjerrig og vil vite mer. Vi tror, og tidligere stemmetall viser, at det ville bli et savn om vi ikke har et KrF i Birkenespolitikken i kommende periode. Dette må vi greie sammen! Håper du tar utfordringen og blir med på laget som skal drive god KrF-politikk for kommunen også i tiden som kommer. Vi gleder oss til å høre i fra deg.

 

Arild Espegren

Tidligere ordfører i Birkenes

Jorunn Gleditsch Lossius

Tidligere varaordfører i Lillesand og fylkesleder i Agder

_______________

Brukerskapt