– Fryktelig trist vedtak

SKUFFET. Tom-Roger Ohrvik er skuffet over kommunestyrets nei til vindkraft (nei til utsatt frist for igangsettelse av vindkraft.

Det sier Tom Roger Ohrvik dagen etter at Birkenes kommunestyre har stemt nei til å gi RWE utsatt frist for igangsettelse av en eventuell vindkraftproduksjon på Oddeheia og Bjelkeberg.

– Først og fremst er jeg utrolig skuffa over Høyre, bortsett fra Ragnhild Aasen. Det har alltid vært oppfatta som næringslivets parti. Næringslivet er vi avhengig av. Det er de som besørger skattepenger og arbeidsplasser. En vindkraftutbygging ville kunne dekket strømbehovet for tre bedrifter som 3B. Dette vedtaket setter 3B i fare etter mitt syn, sier Ohrvik.

– Vi må ta hensyn til energikommisjonens rapport. Nå produserer vi 150 TWh i året, og bruker 130 TWh, men om bare noen få år trenger vi ytterligere 50-60 TWh. Dette fører til at vi får et underskudd av strøm i løpet av få år. Slik jeg ser det må vi ha en massiv utbygging av strøm fremover for å dekke de kommende behovene. Uten satsing på kraftproduksjon så satses det heller ikke på utbygging av strømnettet i kommunen, og vi rykker stadig bakover i køen.

– Vi må erkjenne at vi trenger mer kraft. Trenger vi mer kraft kan vi ikke bare si at det må bygges andre steder. Alle må ta ansvar. Om alle sier nei til å bidra, ja da får vi skyhøye strømpriser og setter kraftindustrien i fare, slår Ohrvik fast.