Satser på det sosiale

SOMMERFEST. Med nydelig utsikt utover Valtjønn markerte Mental Helse Birkenes avslutningen på vårsesongen med grillfest.

– Vi satser på det sosiale. Det sier Henrik Valentin i Mental Helse Birkenes når han tar imot oss på en solfylt platting med god utsikt over Valtjønn. Det er sommerfest for foreningen, grillen freser og premiebordet er overfylt av premier når plattingen fylles av foreningens venner og medlemmer.

– Vi har hatt litt koronadvale, men har kommet godt i gang med aktiviteter og samlinger, sier han. Mens andre lag også satser på noe kurstilbud for medlemmene så har Mental Helse utelukkende satset på sosiale samlinger for sine 40 medlemmer.

– Vi har hatt temakvelder, fårikålkveld, påskelunsj, dyreparktur, Danmarkstur, «Du i det blå»-tur og nå avslutter vi med grilling, forteller han videre.

GRIILING. Irene Seljås og Henrik Valentin trakterer koteletter og pølser til de mange fremmøtte.

– For vår del var det gunstig at kafetilbudet Ludvig ble lagt ned. Det slukte ressursene våre. Nå har vi langt mer aktivitet i laget. Nå er jeg kry av hva vi får til i laget. Vi fikk ikke folk til Ludvig, men nå trekker vi folk til arrangementene, forteller Valentin.

Avslutningsfesten måtte plutselig endres. Planen var å rigge seg til i gapahuken på Elveplassen, men det viste seg at den var opptatt. De hev seg fort rundt og rigget seg til på plattingen til Irene Seljås, i enden av Aanesland-bygget. Det første som møter oss foruten grill-lukten er et ruvende premiebord til kveldens utlodning.

– Vi må rette en takk til næringslivet for alle de flotte gavene. Det var veldig gildt å samle dem inn når man ble så godt tatt imot, skyter premieansvarlig Seljås inn mens hun er travelt opptatt med å levere ut gevinster.