Vil du bli med på en eventyrlig sykkelopplevelse?

UTFLYTTA BIRKENESING. Knut Øyvind Bakke ønsker turfølge på sykkeleventyret i Italia. (Foto: Privat)

Det er Knut Øyvind Bakke som gjennom Birkenesavisa spør om det er en, eller helst to, andre birkenesinger som kan tenke seg å dele en utrolig sykkelopplevelse med ham.

Kommende høst vil han delta i Haute Route Dolomites i, som navnet antyder Dolomittene i Nord-Italia. Rittet er et av verdens hardeste sykkelritt og går av stabelen i månedsskiftet august/september. Det femdagers lange rittet starter i Bormio og ender opp i Cortina, etter at man har tilbakelagt 458 kilometer, og hele 14.850 høydemeter.

– Jeg har 2 billetter til overs, og jeg søker folk som meg selv, i fra sør, og ekstra gøy hadde det vært om jeg kunne fått med meg noen fra hjemtraktene mine, skriver han i en mail til avisa.

Knut Øyvind er 48 år, født og oppvokst på Birkeland, men han flyttet fra barndomsbygda si for om lag 20 år siden. For å plassere ham litt mer lokalt, så er han bror til Torbjørn Bakke, og sønn av Øystein Bakke. Han flyttet først til Trøndelag, før han senere flyttet til Hønefoss. Han jobber i dag med teknisk support i Avinor på Gardermoen. Det vil si nå er det mest hjemmekontor grunnet korona.

Han har to barn fra et tidligere forhold. Nå er han lykkelig gift med Iva, sammen har de en gutt som nå er 1 år og 4 måneder gammel.

Sykkel har alltid vært hans store interesse skriver han videre; – De som kjenner, meg kjenner meg for sykkel. Sykkel er og blir min stor lidenskap og har nok vært det i mange år. Jeg har vært innom sykkel i jobbsammenheng også. Jeg har bakgrunn både som mekaniker og som daglig leder i en butikk, så jeg har prøvd den biten også.

Vi spør ham hvorfor han hiver seg ut i denne opplevelsen. – Det er enkelt. Det er ett av de tøffeste amatørritt du kan sykle. Jeg elsker en utfordring, men da må det helst være en utfordring som ikke alle kan klare. Det er for dem som vil gjøre noe ikke alle andre gjør, og som liker å være ute i friluft. Jeg driver også med litt løping, padling og turer med resten av familien, sier han.

– Hvem søker du etter?

– Skal jeg si en blodsliter som meg selv, som elsker smaken av blod i munnen, og det å presse seg lenger enn det du tror du klarer, når alt du ser er en vegg og alt du tenker er at det bare er et hinder i veien på til ditt mål. Du må nok ha ro i kroppen, og være mentalt på plass slik at du ikke gir opp når du sitter på sykkelen opp til 9 timer i ett. Alder er ikke så viktig, men de må gjerne være over 20 år.

Den fysiske formen den kan vi alltid jobbe med. Jeg er heller ingen liten mann. Med mine 194 cm og rundt 100 kg så har jeg ikke noe sykkelkropp. Men gleden er der, og gleden vil jeg andre også skal få med seg ved å sette seg mål som ikke er helt vanlig. Ja forstå meg rett. Vi sliter oss i hjel opp bakken og kjører oss nesten i hjel ned bakken, så ja vi er kanskje litt tøffe i hodet. Men det må da være om du skal sette deg opp på slikt. Jeg søker ikke den som har sykkel til 100 000 kroner og bruker den en gang i uka. Nei, jeg søker den som trener uansett om det regner, snør eller er 50 grader ute. Jeg søker en som er litt mer ekstrem, en som ikke bare løper opp til mobiltårnet på Flakk, men forsetter opp tårnet.

Selv kjører jeg et ok treningsopplegg på zwift og hjemmetrening så godt jeg kan. Tar også noen turer på treningssenter for litt kjernemuskulatur trening. Alle kan bruke zwift på nett du trenger bare en pc, ipad eller mobil til å koble seg på. Når vi er kommet dit skal jeg forklare eller hjelpe så godt jeg kan med trening, og jeg hører gjerne på råd fra andre. Min kone er sykepleier og tidligere aktiv roer med mye kunnskap, om noen føler de trenger det.

Jeg har et sponsorsamarbeid med Fuel of Norway og Factor bikes og Wahoo Norge, men dette er ikke relevant før jeg finner de rette folka til å være med på turer. Jeg tenker å kjøre dette nå i år, og om alt funker helt ok vil jeg i 2023 kjøre noe som heter The Trippel Crown, ett ritt gjennom land og hele 45000 høydemeter, skriver han avslutningsvis i mailen sin.