– Miljøhysteriet har blitt heilt vilt nå for tia

 

Selvfølgelig så skal jeg ikke oppfordre til å bryte norsk lov. Jeg representerer jo tross alt ett lov og orden parti. Men jeg må innrømme at jeg koser meg når jeg ser ungdommer som spinner og lager streker i veien og en kan se blårøyken og dekk som blir liggende igjen mens bilen sviver rundt i ring. Da tar jeg tommelen opp. Vi har heldigvis mye av det på heia uten at det går utover trafikksikkerheten. Eller når vi kan se lysene på snøskuterne i heia. Eller når jeg møter på firhjuling. Firhjulingene er med på å holde oppe turløyper som er i ferd med å gro igjen. Jeg mener snøskuter eller firhjuling (tillatelse av grunneier)og båtkjøringa på sjøen burde vært behandlet likt. Ser ingen forskjell på de tingene utenom at snøskutersesongen er mye kortere. Selv begynte jeg så smått å kjøre traktor i ti års alder og var uheldig å krasjet når jeg var tolv år. Selvfølgelig så må en ikke oppfordre til ulovligheter. Men er det så farlig når en tenker på alternativet kan være. For noen kan alternativet være å oppsøke spenning i rus og narkotika. Jeg er livredd for at ungdommen skal komme bort i narkotika. Selvfølgelig er mitt ønske som avholdsmann at ungdommene au holder seg borte fra alkohol. Men den store skrekken er narkotika. Narkotika bør aldri bli legalisert. Jeg er overbevist om at mange velger å ikke begynne med narkotika på grunn av at det er ulovlig og kan bli straffes. Ikke alle er interessert i idrett eller å spille ett instrument. Jeg syns vi må være mere rause ovenfor barn og ungdommer. Der er så mye flott ungdommer i Birkenes. Så høflige barn og ungdommer i vår kommune. Vi har mye å være stolt over.

Oppfordringa til regjeringa er at de kunne trykt opp et lite hefte der de skrev opp alt som er lov i Norge. Det hadde blitt tynt.

Ja nå nærmer det seg valg og jeg legger ikke skjul på at jeg kommer til å stemme på Fremskrittspartiet. Håpet er at vi beholder vårt mandat.

Husker første gang jeg stemte Frp. Da bestemte jeg meg ikke før jeg var i avlukke. Etterpå kjente jeg en god følelse og siden har det blitt Frp.

Er ikke så begeistra for Solbergregjeringa, men når en må velg mellom Støre og Solberg, ja da velger jeg Solberg. Jeg var begeistra når Fremskrittspartiet og Høyre regjerte sammen. Men når Venstre kom inn da forsvant mi begeistring for regjeringa. Det verste med ei AP/SP regjeringa er kameratene, SV, Rødt og Miljøpartiet De Grønne som antakelig får stor innflytelse på regjeringa.

Miljøhysteriet har blitt heilt vilt nå for tia. Noen tror at hvis Saudi-Arabia, Russland og USA overtar Norges oljeproduksjon så redder vi klimaet. Tusenvis av arbeidsplasser i olje og leverandørindustrien til oljenæringa vil gå tapt og ikke blir erstattet. Å legge ned oljenæringa i Norge for å stoppe global oppvarming er like effektiv som å reise til Lillesand på brygga og pisse i havet for at vannet i sjøen i Danmark skal bli varmere. Nå tror jeg ikke at menneskene har noe innvirkning på temperaturen. Jeg tror det har vært noen kalde og noen varme perioder opp i gjennom tia. Vi vet at alltid har det vært folk som tenker mest på å hindre vår frihet og stjele våre penger. Nå som klima er i skuddet så benytter de anledningen til innføre stor restriksjoner og store avgifter. De vil også forby bensin og dieselbil snart. Det hjelper vell ikke for klima om avgiftene går opp. De fleste kjører ikke for morro skyld, men for at de trenger bilen til nyttekjøring.

 

Odd Gunnar Tveit

______________________________________________________

Dette er et eksternt innlegg. Standpunktene er skribentens egne.