Nytt pizzatilbud på Strøget – starter i pizzavogn, men planlegger restaurant

SATSER PÅ PIZZA. Mihai Negrea (til høyre) og sønnen Luca satser på pizza, og blir å finne i vogna si ved det gamle posthuset fremover.

Onsdag denne uka åpnet det et nytt pizzatilbud langs Strøget. Utenfor det gamle posthuset står det nå ei rød vogn med påskriften Pizza Romana.

I denne vogna finner vi Mihai Negrea og sønnen Luca, og tidvis også Mihais kone. Fra før driver de ppPizza i Lillesand, noe de har gjort i halvannet år. Nå kaster de øynene på et nytt marked på Birkeland

– Vi har mange kunder fra Birkeland på restauranten vår i Lillesand. Der har tilbudet blitt veldig godt mottatt, derfor vil vi nå prøve oss her på Birkeland også, sier Mihai.

De vil holde åpent hver dag, med unntak av mandagen. Navnet på vogna, Pizza Romana, har de hentet fra hjemlandet sitt. Den rumenske familien har bodd 7 år i Italia, og lært seg pizzakunsten der.

SATSER PÅ PIZZA. Mihai Negrea (til høyre) og sønnen Luca satser på pizza, og blir å finne i vogna si ved det gamle posthuset fremover.
FAR og SØNN. Luca og Mihai Negrea er spent på mottagelsen på Birkeland, men overbevist om at deres gode italienske råvarer gjør forskjellen.

Hemmeligheten med deres pizza er at de får jevnlig levering av italienske ingredienser. – Det er en hard konkurranse på Pizza her. Vi valgte å starte på Birkeland fordi vi har tro på maten vår. Folk får bestemme hva de vil ha, men jeg er trygg på at vi blir tatt godt imot, sier Mihai.

Og om de blir tatt godt imot, så har de planer for videre ekspandering. Foreløpig driver de fra pizzavogna, men om tilbudet faller i smak, så har de allerede sikret seg leieavtale i lokalet bak vogna. I den tidligere treningssalen er tanken å innrede et italiensk spisested. Her vil de servere pizza, men også spagetti og annen tradisjonell italiensk mat.