Hos skredderen på Strøget tilbyr Amarat egensydde munnbind

SMITTEVERN. Amarat Azarcan Falla syr munnbind til kostpris, og håper det kan være et lite bidrag i smittevernsdugnaden.

For et år siden startet Omar Nadim Fallah egen skredderbedrift på Strøget. Skredderfirmaet holder til i romslige lokaler på baksida av treningssenteret i den gamle postgården. Selv jobber han vel Uldal Vinduer, og er bare tidvis til stede. Den daglige driften er det kona Amarat som tar seg av. Omar og Amarat har fire barn. De kommer fra Syria, og har nå bodd på Birkeland i fire år.

– Her syr vi klær og puter til kalesjer og glidelåser, ja nærmest alt som kan sys, sier Fallah til Birkenesavisa.

Den siste uka har de startet et nytt tilbud. For en billig penge syr de munnbind, av eget stoff, fortrinnsvis bomull. Det tåler mange vask på 60 grader. Har kunden et stoff med seg som de ønsker de skal sy av, så gjør de det også. Det var kona Amarat Azarcan Fallah som kom på ideen om å tilby munnbind. De vil gjerne tilby det rimelig til bygdas befolkning.

MUNNBIND. Amarat og sønnen Mohammed foran nærmere hundre munnbind de allerede har fått sydd opp.

– Det er ikke noen forretning, og vi tjener ikke noe på det. Vi dekker bare materialkostnadene. Den lave prisen gjelder bare til privatpersoner og familier. Om noen kom med en større bestilling kan vi levere det også, men da måtte vi tatt en noe høyere pris. Vi har mye å takke Birkeland for, og vil gjerne gi noe tilbake til lokalbefolkningen, sier de.

– Er det behov for den type utstyr, så syr vi det gjerne. Det kan være et lite bidrag for oss i smittevernsdugnaden, sier Amarat.