Maydis fra Cuba åpner klinikk med lindrende fotterapi og negldesign i de tidligere lensmannskontorene på Strøget

De siste tre årene har Maydis Torres Eikeland utdannet seg til fotterapeut, og nå gleder hun seg til å invitere sambygdingene til behandlinger for både helse- og velvære på Strøget.

I starten av neste uke flytter Maydis Torres Eikeland inn i de tidligere lensmannskontorene på Strøget.

Her vil hun videreføre sitt neglstudio, med manikyr og pedikyrbehandling, samt fotpleie. Dette har hun drevet de siste fem årene hjemme i Bakkemoen. Når hun nå flytter til nye og større lokaler sentralt på Birkeland tilbyr hun også fotterapi. De siste tre årene har hun utdannet seg til fotterapeut, og nå gleder hun seg til å invitere sambygdingene til behandlinger for både helse- og velvære. Hun venter nå bare på autorisasjonen som fotterapeut fra helsedirektoratet, så er hun klar til å ta imot kundene, men den bør være på plass de nærmeste dagene.

Bonny Bach er fra Grimstad. Hun jobber på Birkeland Apotek og har mange ganger tidligere vært kunde hos Maydis. Her nyter hun fotpleie i de nye lokalene, som tidligere var lensmannskontorer.

Maydis er opprinnelig fra Cuba, hvor hun var utdannet dansepedagog. Hun har drevet med manikyr og pedikyr siden 2012. De første tre årene bare på hobbybasis, før hun i 2015 åpnet studio i eget hjem på Bakkemoen. Nå som hun i tillegg vil starte opp som fotterapeut vokste hun ut av hjemmet sitt.

– Det ble litt trangt å upraktisk å ha ganganalyser i stua, smiler hun.

Innen negldesign har hun fått seg et godt navn og rykte. Hun har deltatt i flere mesterskap verden over, og har allerede rukket å få et innholdsrikt premieskap for sine kreasjoner. Hun er jevnlig på kurs. Utviklingen går fort, og man må jobbe for å holde seg ajour. Innen neglpleie er det oftest damene som er kunder. I storbyer er det litt flere menn som velger neglpleie for rens og velvære, men Maydis regner med de kommer etter også på Birkeland, selv om det nok tar litt tid.

Innen negldesign har Maydis fått seg et godt navn og rykte. Hun har deltatt i flere mesterskap verden over, og har allerede rukket å få et innholdsrikt premieskap for sine kreasjoner.

Både fotpleie og neglpleie er hovedsakelig estetisk, som fotterapeut er det mer fokus på medisinsk behandling.

– Flere forstår nå forskjellen på fotpleie og fotterapi. Fotterapeut er en beskyttet tittel og vi er helsepersonell. Det dreier seg om å lindre lidelsene og finne årsaken til disse lidelsene. Som fotterapeut foretar vi ganganalyser, sjekker ledd og muskler, vi lager og tilpasser såler, og vi kan ta hånd om hard hud, sprekker, torner og vorter, for å nevne noe, sier Maydis.

For fotterapi vil alle aldre bli representert.

– Det er det mange som trenger. Det kan være aktive idrettsutøvere, som har fått fotlidelser på grunn av feil belastning eller skotøy, men lidelsene dukker ofte opp med alderen, sier hun.

Hun har opparbeidet seg en god del faste kunder, de fleste fra Birkeland, men og noen fra Lillesand og Kristiansand.

– Jeg håper at jeg nå blir mer synlig for flere, sier hun.

Maydis er opprinnelig fra Cuba, hvor hun var utdannet dansepedagog. Nå handler yrkeslivet hennes mye om å pynte andres negler.

De nærmeste dagene flytter hun resten av utstyret hjemmefra og over til de nyoppussede lokalene. Skilting vil også dukke opp på vegg og vinduer. Hun har rikelig med plass, og hun hadde gjerne sett at flere innen helse og velvære kunne tenke seg å etablere seg i de samme lokalene.