Denne uken åpner Karine Nyhaven fra Birkeland egen malingbutikk i Sørlandsparken

 

Det er torsdag denne uken at Karine Nyhaven åpner malingbutikken Flûgger Farge i Sørlandsparken.

De har flyttet inn i Skan Møbler-bygget, på oversiden av parkeringsplassen ved Obs Stormarked Takket være god dugnadsinnsats fra familie står nå butikken ferdig. Karine og hennes to ansatte har allerede tatt imot noen kunder, selv om den høytidelige åpningen ikke er før torsdag.

31-åringen fra Nordåsstien er ikke redd for å gi seg i kast med nye ting. Hun har alltid vært opptatt av idrett og har drevet aktivt med skiskyting i 14 år. Hennes utdanningsløp startet på videregående i Sirdal, så til en bachelorgrad i idrett og ernæring fra UIA. Deretter ble det 10 år på Glassfiberen, og et fagbrev som produksjonsteknikker.

– Nattskift var ikke helt greia for meg, og jeg fikk trøbbel med søvnen. Dermed ville jeg satse på mer utdanning, sier hun.

Først tok hun en bachelorgrad i HR og organisasjonsutvikling, deretter en mastergrad i innovasjon og kunnskapsutvikling. Dette er normalt et femårig løp, men Karine gjennomførte dette på bare tre år. Til alt overmål hadde hun jobb ved Coop Extra under Bachelorstudiet, og en 40 prosent stilling i habiliteringstjenesten i Lillesand kommune under masterstudiet.

Dette ble hun ferdig med i sommer, og kikket litt på arbeidsmarkedet uten riktig å finne noe. Så ble hun tipset om en utlysning etter franchisetakere for malingsprodusenten Flûgger Farge. Fra da av gikk det veldig fort i svingene. Tre intervjurunder ble gjennomført, før Karine stakk av sted med jobben. Jakten på butikklokaler gikk også fort. 16. oktober tegnet hun avtale om leie av lokalene, og har brukt tiden flittig på klargjøring siden.

– Jeg er utdannet økonom, og ser det som en stor fordel å kunne ta seg av regnskapene selv i oppstartet. Jeg føler meg også veldig ivaretatt av Flûgger, og de støtter meg på alle vis. De har 500 butikker i norden, og vet hva som skal til for å få ting til.

Hun har ikke erfaring fra bransjen, men regner med det blir greit, og ser frem til å virkelig sette i gang.

Jeg har sommerfugler i magen, og vet det er et tøft marked, men synes det er gøy å starte i en tid hvor flere må legge ned. Det motiverer meg ekstra for å klare det, sier hun.