Unge birkenesgutter tok trippel i første Agder-KM i orientering

Medaljevinnere fra Birkenes: Fra venstre: Lars Birkenes (sølv), Emil Nygård (gull), Sigmund Javenes Flaa (bronse)

 

Som fylkene ble også Aust- og Vest-Agder orienteringskretser slått sammen til en orienteringskrets fra 1. januar i år. Etter oppmyking av koronarestriksjoner kunne endelig et kretsmesterskap i den nye kretsen arrangeres og gutta fra Birkenes benytta anledningen til å forsyne seg godt av medaljebordet.

Kretsmesterskap i NM-terreng

Første Agdermesterskap var mellomdistanse. Mellomlange løyper med mange poster og mange retningsforandringer er noe av oppskriften for ei slik løype. Løpet ble arrangert på lørdag 27. juni på Takserås i Vegårshei, i samme terreng som NM-uka ble arrangert i 2018. Et flott skogsterreng med lite stier ga løpere mange spennende utfordringer mellom de enkelte postene.

Imponerende innsats i 13-14 års klassen

Løypa for 13-14-åringene var 2,6 km lang med 13 poster. Spranget opp i denne klassen er orienteringsmessig krevende. I denne aldersklassen begynner løypene å bli vanskelige, ofte med mange av de samme postene som eldre årsklasser. Men Birkenesgutta lot seg ikke skremme. Alle kunne melde tilbake om trygg orientering underveis og rett vei til postene. Innsatsen ga gullmedalje til Emil Nygård, sølv til Lars Birkenes og bronse til Sigmund Javenes Flaa.

En fornøyd trener Espen Birkenes innkasserte sjøl en suveren seier i Herrer 40 år.

Mye god karttrening i restriksjonstida

Vårens restriksjoner satte en stopper for vanlige treningsløp og andre løp. Klubben hadde fram til det igjen var mulig med vanlige treningsløp faste ukentlige løyper som løperne kunne ta når det passa dem best. Sammen med Kulturorienteringa har det derfor blitt mange muligheter for å finpusse orienteringsferdighetene. Birkenesløperne har også vært flinke til å benytte seg av de tilpassa nærløpa som arrangeres i distriktet.

I sommer har klubben fast løp fra Birkenesparken hver onsdag. I tillegg er det mange andre muligheter i distriktet. Dette kan komme godt med før 14-åringene Sigmund Javenes Flaa og Emil Nygård skal delta i Hovedløpet for yngre i august. Dette er uoffiselt NM før 14-16 åringene og et av sesongens store hovedmål.

 

Av Bjørn Stormoen
Brukerstoff