Sterke sveitsiske farger

MALER: Annalies Waaland står bak månedens utstilling i Birkenes og Lillesand malerklubb.

De sterke fargene som kommer til uttrykk på Strøget denne måneden kommer direkte fra malerens indre.

– Det er fint å stille ut her på Birkeland, og på en måte er det jo en ære å stille ut på offentlige steder, sier Annalies Waaland.

Hun står bak bildene som nå er utstilt i vinduet hos biblioteket på Birkeland. Bildene som henger en måned fram i tid er laget mellom 1996 og 2019.

– Jeg finner en glede i å male forskjellige ting. Det er gøy å uttrykke seg på forskjellige måter, sier Waaland til Birkenesavisa, og legger til:

– Det å male gir noe til hjernen og gjør at den jobber på en annen måte enn til vanlig.

Sterke farger

Som mange andre av medlemmene i Birkenes og Lillesand malerklubb er hun bosatt utenbygds. Etter å har reist fra Sveits til Norge for 40 år siden, har hun endt opp i Grimstad.

– I perioder maler jeg mye. Jeg blir interessert i et tema, og så fordyper jeg meg og maler dette, sier hun.

Ute på gata er det tydelig at Waaland trives med mange forskjellige farger. Hun er ikke redd for å bruke de sterke fargene, heller.

– Ja, og fargene gjenspeiler på en måte meg selv, for jeg er veldig glad i farger. Jeg er stort sett et gladmenneske, og det gjenspeiles vel også i maleriene, sier hun.

Kunst og litteratur

Fra oppveksten i Sveits har hun tatt med seg gode minner om natur og flotte farger. Hun har også tatt med seg en interesse for musikk og litteratur, og et verk av den sveitsiske dramatikeren Friedrich Dürrenmatt har vært inspirasjon for et av maleriene langs Strøget.

– Månedens bilde er et portrett av en afrikansk prinsesse. Det er malt etter et fotografi i magasinet National Geographic, og jeg kan ikke huske hvilke afrikansk land det er snakk om. Men jeg husker at hun egentlig har mer gull på hodet, enn det jeg fikk plass til, sier Waaland muntert.

Av yrke har månedens utstiller vært sykepleier, men er nå pensjonert. Hun finner stor glede i det sosiale samspillet i malerklubben.

– Absolutt. Det er en spøkefull gjeng, sier hun.

MÅNEDENS BILDE: Denne afrikanske prinsessa er malt etter et fotografi i magasinet National Geographic.