Danseseminar i kulturarenaen

Over 50 unge dansere samlet på Birkeland.

Vanligvis danser BLINK elevene i gymsalen på Valstrand på mandager og i musikkrommet på Brentemoen på torsdagene. Lørdag 9. november var det imidlertid klart for høstens andre seminar, som samlet over 50 dansere fra 1. til 9.klasse i kulturarenaen.

«Egentlig skulle vi ha vært i Lillesand, men der ville det ha blitt for trangt», sier danselærer Emilie R. B. Sivertsen.

Danseundervisningen i Lillesand måtte flyttes fra speilsalen på LUS til musikkrommet på Brentemoen skole i høst, for å få bedre plass.

«Det er mer enn 100 danseelever i Birkenes og Lillesand og over halvparten meldte seg på workshopen. Da ble det rett og slett for trangt på Brentemoen, så vi måtte være på kulturarenaen igjen», sier hun.

Med konsentrasjonen på topp og musikken på fullt, ble det fort fart på pulsen. I 90 minutter fikk elevene påfyll av teknikk og koreografi, før det var på tide med en lunsjpause.

«Det blir litt lite tid til teknikk på de vanlige dansetimen. Da er det bra å kunne gi elevene en god dose teknikk på seminarene», sier hun.

Seminarene er også viktige for å bli kjent litt på tvers av gruppene. Alle grupper øver inn noen egne danser, som de framfører for hverandre. Det er viktig at elevene kan øve på å vise seg fram i trygge omgivelser, før de skal opptre i større sammenhenger.

Barnedans (4-5 åringene) og Showdans (1-4 klasse) skal vise fram noe av det de har lært under julegrantenningen i desember. Showdans og Jazzdans (5-10 klasse) skal dessuten delta på Julegada i Vennesla. Til våren blir det så en felles forestilling der alle danserne skal vise seg fram, både i små grupper og på et fellesnummer.

Fellesnummeret som danserne jobber med på workshopen er en tegnspråkdans til låta «Barn for alltid». Den er vanskelig, men bevegelsene begynner å falle på plass. Det er bare å glede seg…

Tatiana Krause