Naturen inspirerer

MÅNEDENS MALER: Det er viktig å ha noe å drive med, samtidig har man det gøy og koser seg med hobbyen sin, sier Kristin Langemyr Andersen, som denne måneden viser frem de siste tre årenes produksjoner i biblioteket.

De fleste av Kristin Langemyr Andersens akrylmalerier er inspirert av turer i naturen

Kristin Langemyr Andersen er opprinnelig fra Grimstad, men har de siste årene vært bosatt i Lillesand. Her fant hun seg fort til rette i maleklubben. Andersen er månedens utstiller i Lillesand og Birkeland Maleklubbs utstilling på biblioteket

Hun har tidligere drevet en del håndarbeid, og har som de fleste andre i klubben bakgrunn fra porselensmaling.

– Det er ofte der vi alle starter. Før maleklubben drev jeg og litt med stoff, ler hun og forklarer at det da helst var lappeteknikker det dreide seg om.

Hun har malt siden 2013 og angrer ikke på at hun begynte med maling. Maleklubben har hun vært med i de siste to årene.

Kollasj er spennende

– Jeg maler mest natur og sjø. Jeg får mye inspirasjon fra naturen, og tar mye bilder når jeg er ute. Det er ikke alltid jeg maler spesifikke steder, men bruker deler av bildene jeg har tatt. Jeg synes også det er spennende å lage en kollasj. Da setter jeg inn elementer som fotografier eller symboler inn i maleriet, sier Andersen.

Hvorfor det ble akkurat dette bildet som fikk æresplassen under månedens utstilling er nok litt tilfeldig røper hun.

– Det kunne egentlig vært de fleste andre av bildene mine også. Men formatene på de andre bildene gjorde at dette skilte seg litt ut, sier hun.

Bildet er ikke et spesielt sted, men hun ville bare skape et maritimt bilde. For å understreke det maritime har hun brukt tauverk som ramme, likeså har hun tatt med et kartutsnitt i maleriet.

– Jeg går mye på kurs, og vil gjerne lære mer. Jeg har funnet meg godt til rette i maleklubben, og vi har et fint miljø der. Sist malekveld var vi 18 deltakere. Det er koselig å male med andre samtidig som man får mye gode råd, tips og konstruktiv kritikk. Det trenger vi uansett hvor lenge vi har holdt på, sier hun.

NATUREN: Kristin Langemyr Andersen henter mye av inspirasjonen sin fra naturen. I månedens hovedbilde ser man og an hun gjerne benytter seg av en collage, eller et bilde festet i maleriet. I dette tilfellet et kartutsnitt på fyret.