Nytt ungdomslokale

KLAR TIL ÅPNING: Lørdag innvies de nye ungdomslokalene i Frikirka. Pastor Thor Harry Nordvoll gir en god takk til Andrè og Leanne Abrahamsen for god innsats

Til helga er det duket for nyåpning av ungdomslokalet i kjelleren av frikirka.

Ungdommen i Birkeland frikirke har vært uten eget lokale i nærmere ett år. De har møtt stor velvilje og har fått låne lokaler i bedehuset, slik at samlingene har kunnet fortsette omtrent som normalt. Men de ser frem til å komme seg tilbake til sitt eget.

Da arbeidet med frikirka tok til og taket ble revet åpnet det opp for store vannskader i deres tidligere lokaler. Iherdig innsats og mye dugnadsaktivitet ligger bak det flotte samlingstedet som nå kan ta imot ungdommen igjen.

Mange har gjort en innsats, men spesielt Leanne og André Abrahamsen har lagt ned en utrolig stor innsats. Vi treffer ekteparet og pastor Thor-Harry Nordvoll under den siste innspurten i lokalet.

André Abrahamsen jobber i Nordsjøen, og tar et tak så ofte han kan når han er hjemme.

– Lokalet trengte absolutt en oppgradering, og behovet ble enda større etter alle vannskadene. Men vi visste nok ikke at det ble så mye arbeid. De ene førte med seg det andre, sier Abrahamsen i det han er i ferd med å legge siste hånd på de massive plankene på kjøkkendisken.

Vegger og gulv er nytt, nytt kjøkken og nye møbler er kommet på plass. Lørdag kveld blir det stor åpningsfest. Det vil vanke pizza og kaker, og Nameless 5 vil gjøre sitt til å løfte stemninga ytterligere.

– Vi håper jo at det blir en revitalisering av hele ungdomsarbeidet vårt. De unge har ikke så mange aktiviteter, så det er viktig å være med å legge til rette for dem, sier Nordvoll.

Med et så fint samlingssted, så håper han jo at stedet kan brukes mer enn annenhver lørdag. De vil diskutere mulige bruksområder, og kanskje er det også andre grupper som kan nyte godt av stedet.

– Det har kostet mer tid og penger enn vi regnet med, men vi har heldigvis fått påfyll av penger etter hvert som prosjektet har gått fremover, sier Leanne Abrahamsen.

Sparebanken sør, Birkenes sparebank og kulturmidler fra kommunen har vi fått, i tillegg til gaver fra privatpersoner, forteller Abrahamsen, og ser frem til endelig å få ungdommen i hus igjen.