Bautaene berga poenget

SOLIDE: Johanne Sørlien (t.v.) var en bauta i BIL-forsvaret kampen igjennom, mens en halvskadd Siri Anette Sørlien spilte seg stort opp i andre omgang etter en førsteomgang på det jevne.

Solid forsvarsspill av Johanne og Siri Anette Sørlien var sterkt medvirkende til at det ene poenget ble igjen på Birkeland da Sørfjell/Risør var på besøk onsdag kveld.

Birkenes ILs 3. divisjonsdamer trenger sårt en seier og hadde håpa den skulle komme mot de rødsorte østfra. Men Sørfjell-jentene var mer pasningssikre og hvassere i duellene enn birkenesjentene, spesielt i første omgang. Det sto 1-2 til pause, etter at et Sørfjell-bein hadde styrt et innlegg fra Thea Hye i nettet. Da var det spilt åtte minutter.

Drøyt midtveis i omgangen utligner gjestene på et kanonskudd i vinkelen fra hjørnet av 16-meteren. I omgangens siste minutt lykkes en Sørfjell-angriper å pirke ballen over streken etter at BIL-forsvaret mislykkes i å klarere en corner.

Med unntak av et par gode forsøk fra en godt innpakka Christina Stray Imenes, er det bortelaget som produserer de fleste og største sjansene de første 45 minuttene.

Kjemperedning

Sørfjell/Risør fortsetter å dominere det første kvarteret etter hvilen, men så tar birkenesingene tak og river etter hvert til seg mye av midtbanespillet. Dermed kommer også overgangsmulighetene. 18 minutter ut i omgangen lemper Tonje Frigstad ballen inn i Sørfjell-feltet. Ballen spretter forbi både rødtrøyer og hvittrøyer og i nettet helt inne ved bortre stolpe.

Nå øyner hjemmelaget muligheten for å raske med seg alle tre poengene og presser på for å få det tredje målet. Det åpner for kontringer, og BIL-jentene kan takke Elise Aanesland for at det ikke står 2-3 når 20 minutter gjenstår. Da leverer BIL-keeperen en mesterlig benparade på en 110-prosentsjanse. Fem minutter før full tid er Sørfjell-forsvaret på gyngende grunn etter en BIL-corner, men keeper klarer til slutt å snappe ballen, og kampen ebber ut med to like.

Diskuterte med dommeren

Det er ikke ofte BIL-treneren diskuterer med dommeren etter kampslutt, men denne gangen klarer han ikke å la vær.

– Det går vel begge veier, men jeg synes det er merkelig at Christina Stray Imenes ikke får ett eneste frispark i løpet av hele kampen, sier Trond Endresen.

Han legger ikke skjul på at han hadde håpa på tre poeng denne kvelden.

– Vi bærer preg av at vi har tapt mye i det siste, så vi hadde trengt en seier nå, innrømmer treneren.

Neste mulighet blir kommende onsdag (22. mai) når Vindbjart venter på Moseidmoen i Vennesla. Venndølene ligger på 10. plass på tabellen med fem poeng på syv kamper. Det er to plasser bak Birkenes som har syv poeng på like mange kamper. Leder gjør Randesund/Amazon Grimstad 2 foran Rygene. Begge med 16 poeng etter henholdsvis syv og seks kamper.