Plukker fortsatt poeng

HOLDER KOKEN: Håkon Svaland plukker topp ti-plasseringer i norgescupen jevnt og trutt. Nå satser han på at formen holder halvannen uke til, til NM i Ål i Hallingdal er over. FOTO: Atle Uldal / BIL skiskyttergruppe

Håkon Svaland fortsetter å plukke norgescuppoeng, redusert toppsatsing til tross. I helga ble det en 6. plass på norgescupfellesstarten i Orkdal.

Mens juniorene konkurrerte om NM-medaljer, lå det norgescuppoeng i potten for seniorene under helgas skiskytterbegivenheter på Knyken skisenter i Orkdal.

Fredag ble det gått fellesstart, lørdag sprint. Fredagen benytta Håkon Svaland til å vise nok en gang at han ikke er ferdig som skiskytter, selv om treningsmengdene er redusert denne sesongen til fordel for trenerjobb og studier. Med to fulle hus på liggende og én bom på hver av de stående skytingene, suste han inn til en 6. plass, snaue minuttet bak vinner Andreas Dahlø Wærnes fra Trondhjems skiskyttere.

– Veldig bra, synes Svaland, som følte han hadde god kontroll på standplass.

Han irriterer seg derfor litt over at det ikke ble fire fulle hus, men er godt fornøyd med innsatsen.

Følte seg litt råtten

Lørdagens sprint starta også lovende med fullt hus på den liggende skytinga. To bom på stående sendte imidlertid svalenderen nedover på resultatlista. Det ble til slutt en 19. plass, snaue to minutter bak seierherren, Emil Nyeng fra Vingrom IL.

– Jeg følte meg litt råtten den dagen, så ble det et par slurvebom. Men til syvende og sist er en vel ikke bedre. Det var vel dette jeg kunne forvente på ei god helg, og da må en være fornøyd, innrømmer 25-åringen.

NM-stafetten som gjelder

Nå ser han fram mot sesongavslutningen med NM normalprogram, jaktstart og stafett på Ål i Hallingdal 29.-31. mars. Svaland regner med å gå alle tre øvelsene, men levner ingen tvil om at det er stafetten som gjelder.

Der er Agder tittelforsvarere, etter at BIL-kvartetten Espen Uldal, Lars og Håkon Svaland og Lars Helge Birkeland gikk inn til gull i fjor. Håkon Svaland avviser bestemt at laget er gullfavoritter i år, men på stafett kan alt skje.

– Det er nok lag som er sterkere enn oss, i alle fall på papiret. Sogn og Fjordane har jo Bøe-brødrene, og Buskerud Sjåstad Christiansen og Bjøntegård. Oslo har også bra lag, så det blir tøft. Men vi må bare gi alt, og dersom de gjør feil, så har vi sjansen, sier Håkon Svaland.

Gode prestasjoner

Espen Uldal og Lars Aasheim Svaland var også i aksjon under norgescuprunden i Orkdal. Uldal måtte tåle syv strafferunder på fredagens fellesstart, og gikk i mål til 23. plass. Yngstemann Svaland nøyde seg med fire turer i strafferunden og kapret 14. plassen.

På lørdagens sprint var rollene snudd. Uldal skjøt én bom på liggende og to på stående og gikk inn til 14. plass. Svaland skjøt én bom mindre, men matchet ikke klubbkameraten i sporet og havnet på 21. plass.

Fjerde birkenesløper på startstreken i seniorklassen i Orkdal, Lars Reiten, gjorde som vanlig sine saker godt på standplass, men klaret ikke å følge opp i sporet og endte på 38. plass på fellesstarten og 40. plass på sprinten.