Dobbelseier for Knutsen

SEIER: Grace Yoga og dyktige Per Vetle Kals tok sin andre strake seier sammen. Her er ekvipasjen fotografert på Klosterskogen i mai. Foto: Morten Skifjeld / Hesteguiden.com

To seire for Kari Anne Knutsens stallhester på hjemmebane søndag.

– Dette er helt fantastisk, for en kveld, sier Kari Anne Knutsen (49) fra Birkeland etter at to av stallhestene imponerte med sterke seire i Sørlandets Travparken søndag kveld.

Kulde og sterke vindkast affiserte ikke, ifølge en pressemelding fra Rikstoto. Prestasjonene til stallhestene varmet i så stor grad at den dyktige travtreneren ikke brydde seg nevneverdig om de ytre forutsetningene.

Banemannskapet hadde gjort en formidabel jobb med å rydde anlegget for snø, og Knutsens hester så ut til å trives fortreffelig på underlaget som ble presentert. Wayne Brogård og Grace Yoga sørget for en oppløftende stalldobbel da de lekte hjem hvert sitt løp.

Birkeland-treneren høster ros for jobben som er lagt ned i hesten fra kusk Per Vetle Kals.

– Grace Yoga var ordentlig fin, mye piggere enn det hun har vært tidligere. Hesten har toppform og hun får vi mye moro med fremover, sier kusken fra Gjerstad.

Roste sine ansatte

Knutsen på sin side var ikke sen om å påpeke at fremgangene på ingen måte er noe enmannsforestilling fra hennes side.
– All honnør til stallfolkene mine som holder ut på disse dagene, og Ida Helen Mellingen som jobber fra morgen til kveld. Så gode de er, sier 49-åringen.

Wayne Brogård, årets mestseirende varmblodshest i Norge i 2017, var tilbake på vinnersporet allerede i kveldens innledende løp. Sammen med kusk Eirik Høitomt spurtet han raskest av samtlige og koblet seiersgrepet allerede 50 meter fra mål.

– Fy fader, så god han er, sier Knutsen og får støtte i utsagnet fra Høitomt:

– Wayne Brogård leverte en sterk prestasjon, han var rett og slett veldig god i dag.