Spiller for finale

RØA: Kamilla Aabel under kampen mot Vålerega. FOTO: Annika Byrde

Kamilla Aabel blir første birkenesing til å spille semifinale i cupen, når hennes Røa tar imot Lillestrøm.

Etter sommerens overgang fra Amazon Grimstad til Røa har Kamilla Aabel etablert seg som en fast brikke i Oslo-lagets forsvar. Nå venter sesongens største utfordring når toppseriens desiderte topplag Lillestrøm står på motsatt banehalvdel lørdag klokka 15.00.

Etter det Birkenesavisa erfarer er det ingen andre birkenesinger som har fått spille semifinale i cupen, og Aabel håper selvfølgelig i det lengste også å få spille selveste cupfinalen.

Gode meritter

Lillestrøm har dominert årets sesong og står like før sesongslutt fortsatt uten poengtap. Røa på sin side har hatt en litt svak sesongstart, men funnet flyten og står med fem strake seiere, noe som gjør at de ligger trygt plassert på tabellen med en 6. plass.

Historisk sett har Røa god grunn til å være stolt av prestasjonene sine. De er den tredje mestvinnende fotballklubb på kvinnesiden, med fem cup- og fem serietitler. Sist gang de var i finalen var i 2016. Da ble det et 2-0 tap mot nettopp lørdagens utfordrer. Serien vant de sist gang i 2011, og cupmestre ble de i 2010.

Gleder meg

Aabel ser frem til det som til nå er den største kampen i karrieren.

– Det blir en knallhard kamp, men cup er cup og ballen er rund og så videre. Det er klart at Lillestrøm er store favoritter. De har nærmest vært utilnærmelige i år, men spiller vi som mot Arnar Bjørnar (seier etter straffesparkkonkurranse i kvartfinalen) så har vi muligheter, sier Aabel, og legger til:

– Vi går selvfølgelig for seier, og har lagt en plan for hvordan vi skal nå det målet.

Hun holder kortene tett for brystet, og røper ingen hemmeligheter om slagplanen. Røa er inne i en god periode med fem seire på rad. For Aabels del så er hun i god form og skadefri, hun har fått tillit og har spilt de siste kampene.

I kampen mot Vålerenga gjorde hun sågar en solid figur, og ble valgt til banens beste.

– Jeg har ikke spilt mot Lillestrøm før, og gleder meg til utfordringen. Vi har studert de nøye på video, men om det er nok til å sette inn de rette grep vil tiden vise, sier hun.

Forlenget

Da Aabel gikk til Røa i sommer beskrev Røas trener Geir Nordby henne som en spennende spiller, og en uslepen diamant med veldig bra fysikk. Både treneren og Aabel selv må ha vært godt fornøyd med utviklingen, da hun nylig forlenget kontrakten med to år.

– Jeg forlenget kontrakten med Røa fordi jeg føler dette er den riktige klubben for meg. Jeg vil bruke tiden min her til å utvikle meg enda mer som spiller. Det å ha trenere som vil satse på meg betyr utrolig mye. Med gode dialoger og tilbakemeldinger gir det en ekstra motivasjon i hverdagen. Jeg stortrives og gleder meg til fortsettelsen, sier midtstopperen til lagets nettside.

Det er treneren fornøyd med.

– At hun ønsker seg videre her er jo en god bekreftelse på at Røa er et godt sted å være, hvor det jobbes godt og riktig med både individuell og kollektiv sportslig utvikling. I tillegg har hun jo også de samme ambisjonene som klubben; nemlig å vinne. Kamilla har et stort potensial som vi i klubben har tro på, og skal gå ut og frem, slik at laget Røa vinner titler igjen, sier Nordby.