Skisserer utvidelse

ALTERNATIV 2 OG 3: Disse alternativene er relativt like, men alternativ 3 er større. Forskjellen er størrelsen på bygget som binder de to eksisterende fløyene sammen. I tillegg er scenen/allrommet plassert forskjellig. ILLUSTRASJON: NILS SVENSSON

En skoleutvidelse ved Valtjønn anslås å koste mellom 50 og 70 millioner kroner.

– Tallene fra Statistisk sentralbyrå går bare fram til 2040, men så lenge skal dette være en tilstrekkelig utbygging for å dekke behovet. Det er noen usikkerhetsmomenter knytta til fag, og ikke minst til at Norge sannsynligvis følger etter Europa med varmmat i skolen, sier oppvekstsjef Marianne Moen Knutsen.

Politikerne i formannskapet fikk onsdag se de første skissene av hvordan en skoleutvidelse ved Valtjønn kan fortone seg. Valstrand ungdomsskole trenger mer plass om noen få år, og det gjør også kulturskolen. Rimeligste løsning skissert under møtet har en foreløpig prislapp på 50 millioner kroner. Dyreste løsning har en prislapp på 70 millioner kroner.

– Disse skissene er relativt nye, og vi har kun presentert dem for ledelsen ved skolen og kulturskolen. Elevene skal involveres når det er mulig å komme med konkrete innspill, sier Knutsen.

ALTERNATIV 1: I dette alternativet utvides bygningsmassen på tre stedet. ILLUSTRASJON: NILS SVENSSON