Henter kostbar spiller

START: Mads Nesset og tidligere administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal i Start.

Birkenesingen får æren for at Start har sikret seg en av klubbens dyreste spillere noensinne.

– Han har kontakter i Latvia, og han gjorde en fantastisk jobb. Han kunne lose oss gjennom dette og sette oss i kontakt med de riktige personene. Uten han hadde det ikke vært mulig å løse dette, da hadde det bare blitt kaos og forvirring, sier sportslig leder Tor-Kristian Karlsen i Start til Fædrelandsvennen, og konkluderer:

– Det var mange klubber som prøvde gjennom mellommenn som ikke visste helt hva de holdt på med. Men bekjentskapene til Mads fikk oss til slutt ved samme bord som de menneskene som tar avgjørelsene.

Komplisert sak

Adeleke Akinyemi (20) hadde torsdag sin første treningsøkt med fotballklubben Start. Angrepsspilleren skal ha vært ønsket av flere klubber, og Karlsen gir Mads Nesset æren for at nigerianeren nå skal spille i sort og gult. Akinyemi kommer fra klubben Ventspils i Latvia hvor han på 50 kamper har skåret 32 mål.

– Det var en komplisert sak det der. Jeg hadde en bekjent i Latvia, som igjen var en bekjent av fotballpresidenten. Det jeg gjorde var å sette Tor-Kristian i kontakt med fotballpresidenten, og da kom han i en fin posisjon. Det viste seg at det var fint å ha den kontakten med forbundet, sier Nesset til Fædrelandsvennen.

Det var i fjor Nesset og fire andre investorer kjøpte seg inn i fotballklubben i Kristiansand.

Nest dyreste

Ifølge avisa skal Start ha betalt opp mot ti millioner kroner for spilleren. TV2 mener å vite at han blir den nest dyreste spilleren i klubbens historie, kun slått av brasilianske Ygor som Start betalte ti millioner for i 2007.

– Start har eiere som er villig til å bruke penger, det ser vi nok et eksempel på her, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen til fjernsynskanalen.

Den tidligere Start-spilleren har troa på at nigerianeren kan gjøre det godt på Sørlandet.

– Dette kan fort være signeringen som redder plassen i Eliteserien for Start denne sesongen. De har vært desperate etter å sikre seg en spiss, og etter en veldig lang prosess fikk de førstevalget sitt, sier Mathisen.