Bobilparkering på Hawaii

Velkommen til Hawaii: Vigdis og Olav N. Birkeland håper mange vil få opp øynene for den naturskjønne bobilcampen.

Håper bobilturistene som kjører gjennom Birkenes vil stoppe opp ved Flakksvann.

– Det har opp gjennom årene vært en del spørsmål om bobilparkering her på Birkeland. Nå tenkte vi tida var inne for å gjøre et forsøk, og vi håper flere vil få øynene opp for stedet i løpet av sommeren, sier Olav N. Birkeland til Birkenesavisa.

I slutten av forrige uke, og sist helg, har det vært hektisk aktivitet like utenfor travbanen på Tollnes. Olav og Vigdis Birkeland kan nå ønske velkommen til ny bobilparkering ved Fiane. Der har de planert ut er større område med plass til om lag 20 bobiler.

– Her på Birkeland har stedet ofte vært kalt Hawaii, etter sigende var det elever på folkehøyskolen som begynte å bruke dette navnet på området. Det er grunnen til at vi har valgt å kalle stedet «Hawaii Bobilcamp», sier han.

Kan bli permanent

Med bobilen helt i vannkanten og nydelig utsikt over Flakksvann vil man anta at det blir et populært stopp for dem som får øynene opp for det. Foreløpig har tiltakshaverne kun en midlertidig tillatelse til driften.

– Blir tilbudet tatt godt imot vil vi lage mer permanente løsninger, og eventuelt føre ut vann og strøm til området, sier Birkeland.

Det første året er det selve naturperlen som er trekkplasteret. Det vil ikke være tilkopling for vann og strøm. Gjestene kan benytte anlegget ved miljøstasjonen like ved. Her er det også mulighet for tømming av toalettanker. Skulle man trenge en dusj, så kan det være mulighet for det hos treningssenteret Pust og Pes i umiddelbar nærhet, som det er inngått avtale med.

Satser digitalt

Olav N. Birkeland er spent på mottagelsen og om turistene oppdager stedet. Det er skiltet ut til området ved miljøstasjonen, men de flest vil nok oppdage området via flere apper på mobiltelefonen.

De vil legge inn all informasjon om plassen og veibeskrivelsen på flere av de mest brukte appene, og prisen for én dags parkering vil være 150 kroner.

Velkommen til Hawaii: Vigdis og Olav N. Birkeland håper mange vil få opp øynene for den naturskjønne bobilcampen.