Seier i første forsøk

SPURTSTERK: Gjerstad ILs Jørgen Hodnebrog er sterkest i spurten og vinner foran Eivind Askland fra Froland SK.

Jørgen Hodnebrog hadde aldri sykla Birkenesrunden før sist søndag. Da stakk han like godt av med seieren i et durabelig spurtoppgjør.

– Jeg rykka med én gang og lå i brudd hele veien. Vi samarbeida veldig bra og klarte akkurat å holde unna, sier 27-åringen fra Gjerstad IL til Birkenesavisa umiddelbart etter spurtseieren.

Han er rimelig fornøyd med at den fire mann sterke bruddgruppa klarte å holde hovedfeltet i rekordpulja bak seg. Da de runda siste sving før oppløpet mot mål ved Scanflex kom nemlig hovedfeltet halsende bare 50 meter bak. Halvveis lå Hodnebrog & co an til ta løyperekorden på to timer og ni minutter. Det klarte de imidlertid ikke. Sluttida ble 2.12.54.

Kom som ei kule

I hovedfeltet satt arrangørklubbens Åsmund Sivertsen. Han hadde skumle planer om å vinne på hjemmebane. Men da bruddet gikk umiddelbart etter start var han ikke klar til å følge og ble sittende i hovedfeltet.

På oppløpet kom imidlertid 29-åringen som ei kule, og hadde mål vært lenger ned på Strøget er han sikker på at han hadde vært først over streken.

– Ja, da hadde jeg tatt dem, sier han selvsikkert, men legger til at 4. plass heller ikke er så steingalt for en som trener to til tre ganger i uka.

I hovedfeltet satt også Birgitte Ravndal fra Grimstad CK som tok seieren i dameklassen.

44. gang

Dette var 44. gangen Birkenes IL arrangerte Birkenesrunden, som først og fremst er et turritt for massene. I år var det i underkant av 190 syklister som la ut på de 92 kilometerne fra Birkenesparken opp til Herefoss og Hynnekleiv, videre til Vegusdal og derfra til Senumstad og tilbake til Birkenesparken.

De fikk en tur i overskya vær og god sykkeltemperatur, og de fleste vil nok være enige i vinner Jørgen Hodnebrogs beskrivelse av løpet:

– Kjempeløp! Veldig fin løype med lite biler.

MASSEMØNSTRING: Birkenesrunden er først og fremst et løp for mosjonistene. Her legger første turpulje ut fra Birkenesparken klokka halv ni om morgenen.