Dans på jordet

Swing: Hva skal man med treningsssenter når vi kan danse i solsteiken.

Vi er vel kjent med allsang, Birkelandsdagene og storbandkonsert på Tobias jorde. Siste tilskudd til arrangementer på festplassen er «dans på jordet».

Dansekveldene på låven til Sol og Knut Suggelia de fleste torsdager i høst- og vårsemesteret er viden kjent, for det kommer fra både fjern og nær for å trimme på den måten. Men på avslutningskvelden ble låven for trang og varm, og hva er da bedre enn å stelle til dans på jordet

– Men det ble en veldig varm avslutning på semesteret, sier Lillian Tytingvåg som har tatt seg en velfortjent pause.

Scenen på Tobias jorde ligger badet i sol, og gulvet er strødd med kaffe. Etter en liten diskusjon om det er kokekaffe eller filterkaffe som er best, blir man enige om at det går visst for det samme.

– Scenegulvet i betong blir ikke glatt nok når vi skal danse swing, og derfor gjør kaffe underverker både her og der, sier Lillian som forteller at det er folk både fra Grimstad, Arendal, Kristiansand og Tvedestrand på dansegulvet.

Ikke alle våger seg opp på dansegulvet, men det er ingen hindring. Det kan danses både foran og bak scenen hvis det føles tryggere. Egentlig behøver man ikke danse i det hele tatt. Det er flere som utvider handleturen denne ettermiddagen, og bruker tiden til å sitte ned og bare lytte til dansemusikken.

Med smil: – Det er like greit foran som oppe på scenen, sier Kristin Aaleborg som tar seg en svingom med Laila