Avduker kunstutstilling

UTSTILLING: I dette vinduet skal Lillesand og Birkenes malerklubb stille ut kunstverkene sine. Signe Thorkildsen er fornøyd med eksponeringa mot Strøget.

Viser fram malerier sentralt på Strøget.

– Hver måned framover skal vi stille ut nye bilder i utstillingslokalet hos biblioteket. Det er veldig flott for oss å få denne muligheten til eksponering av kunsten, sier Signe Thorkildsen til Birkenesavisa.

Lillesand og Birkenes malerklubb har i overkant av 20 medlemmer. I alle år har klubben stilt ut et enslig bilde på et staffeli hos Birkeland bibliotek, og nå får de mer plass. Hele vinduet til høyre for bibliotekets hovedinngang forvandles til et lite kunst-terrarium på Strøget.

– Klubben fyller 40 år nå til sommeren, og det er helt topp at vi får et større og fast utstillingssted på Birkeland, sier Thorkildsen.

Får nytt liv

I jubileumsåret vil også klubben i samarbeid med Birkenesavisa presentere månedens bilde i lokalavisa. En spalte som med det får nytt liv etter lang tids fravær.

– Det er en god del av medlemmene våre som kommer fast på møtene våre i Lillesand annenhver uke.  I alle år har vi vært på Aktivitetssenteret på kommunehuset på Birkeland, men i år forsøker vi å være i Lillesand, sier Thorkildsen.

Der møtes de på middelskolen, hvor også klubben har utstillinger under Lillesandsdagene. Under festivaldagene selger klubben bilder, og det blir også mulig å kjøpe bildene som nå henger på biblioteket.

Individuell samling

– De fleste av oss maler for vår egen del. Mange av oss er pensjonister, selv om det har kommet til en del yngre. Det er trivelig å male, og hyggelig når folk liker det en maler. Problemet med å selge mye, er at man ikke har så mye å stille ut, sier hun.

Gjennom utstillingene på Strøget ønsker maleklubben å belyse ulike tema. De planlegger å begynne med temaet vann, og Thorkildsen ser for seg andre tema som blomster, landskap, hus og mye annet kan være aktuelt seinere.

– Alle sammen maler veldig individuelt, og vann er ikke det samme for alle. På denne måten får vi samlet klubben på tross av de individuelle forskjellene, sier hun, og avslutter:

– Malerklubben holder et nokså høyt nivå, og det er også tilbakemeldingene vi får fra andre. Vi har stadig kurs med ulike kunstnere, noe som er både trivelig og en mulighet til oss å få faglige tilbakemeldinger på hva vi gjør.