Trosset det dårlige været og løp Espe rundt finalen

FINALEVINNERE. De beste i årets finale. Fra venstre Emilia Flaa Agerbo nr.2, Kamomilla Kverneland nr.2, Ingvild Flaa Agerbo, nr 1 og Olav Sommerset Risdal, nr 3. (Foto: Ivar Skåre)

Vi hadde ikke været på vår side da det nærmet seg finalen på årets løp. Bekken innerst i Espe, som ved flom kan være litt vanskelig å passere, ble sjekket og godkjent og da var det klart for løp. Det var løp nummer 844 siden starten i 1988.

92 ulike løpere har vært gjennom løypa i år og av disse var det 39 stk som hadde løpt tre eller flere ganger og var derfor kvalifisert for finalen. Raskeste løper gjennom året var Lars Aasheim Svaland med 30,19. Den mest aktive løper var Olaf Sivertsen (78) med 21 starter.

Starten i finalen regnes ut fra gjennomsnittet av de tre beste løp og den som har best tid må starte sist, en slags omvendt jaktstart. Ellers bruker juryen litt skjønn for å gjøre starttida mest mulig riktig.

Det startet 17 stykker i årets finale og først i mål og vinner var Ingvild Flaa Agerbo, som satte personlig bestenotering med over ett minutt.

Etter målgang ble det servert kake og de beste fikk blomster.

Takk til alle som har deltatt og dersom alt går etter planen møtes vi igjen torsdag 4.april 2024.