– Det er stas å bli trent av erfarne spillere

TO UNGE «VETERANER». Lilly Karlsen Tobiassen (9) og Frida Eikenes Staveland (9): – Dette er kjempegøy å være med på, og vi har nå vært med to og tre ganger på TINE sin fotballskole.

Etter flere uker med sol og blå himmel, var det mer mørkere skyer og regn med torden på barnas første dag på fotballskolen, i regi TINE og fotballgruppa i Birkenes IL. Men det så ikke ut til å legge en demper på idrettsgleden hos barna, da vi besøkte parken mandag. Lilly og Frida begge ni år var enige om en ting – dette er kjempegøy.

181 barn i alderen 7 til 12 år var på den årlige fotballskolen i regi av TINE, som startet mandag og avsluttes onsdag. Fotballgruppa i idrettslaget hadde mange instruktører fra de eldre lagene med, og noen voksne som organiserte det hele. Vi blir fortalt av rektor for fotballskolen, Aanund Aamlid, at de er svært godt fornøyde med påmeldingen i år.

Aamlid er leder for arrangementet for første gang i år og styrer dagene sammen med Lene Christiansen, Mary Håbesland og Vibeke Tobiassen.

Håbesland og Christiansen er sammen med Vilma Håkedal ansvarlig for maten disse dagene. Fra kjøkkenet blir det servert sunn kost til alle deltagerne, før det onsdag avsluttes med grilling.

Av de mange barna treffer vi to ni-åringer som har en flott opplevelse.

– Det er ikke første gang vi er med her, forteller Lilly Karlsen Tobiassen og Frida Eikenes Staveland til oss.

Spillerne på J-09 er ivrige til å komme seg ut på banen igjen, i påvente av at tordenværet skal gi seg.

– Vi spiller begge fotball og har spilt 5-er fotball frem til nå, men skal over på 7-fotball til høsten på jentelaget vårt. Det er litt kjedelig med været, men regnet gjør oss jo ikke noe, vi er ikke redde for å bli våte. Dette er kjempegøy å være med på, og vi har nå vært med to og tre ganger på TINE sin fotballskole.

– Det er også stas å bli trent av de voksne spillerne som kan masse om fotball, forteller de to jentene mens de tripper på fotballskoa og venter på at tordenværet skal gi seg.

Prisen for å være med på fotballskolen var i år 850 kroner, uten familierabatt. For dette får deltagerne tre dager med fotballlærdom og det sosialt sammen med andre og litt utstyr. En fotball hver, t-skjorte, drikkeflaske, sekk, mat og drikkeprodukter fra TINE ble delt ut.

Tirsdagen får deltagerne besøk av Sondre Ødegård Aksnes. Han skal holde trikseshow og ha trikseskole med de ulike gruppene i Birkenesparken.