Tanya oppretter givertjeneste for å sikre barnefamilier og pensjonister ei god jul

EN HÅNDSREKNING I JULA. Tanya Cecilie Mathisen har opprettet en Spleis og innsamling på Facebook-siden «Hjerte for Birkenes» for å bidra til at barnefamilier og pensjonister i Birkenes kan gå en bedre jul i møte.

Det er mange som merker at det er blitt mer utfordrende å få økonomien til å strekke til. Det kan være tøft nok i det daglige. Strøm- og matutgifter stiger, og lånet blir dyrere Til jul merker man det ekstra godt, da vil man gjerne diske opp med noe ekstra godt på bordet, i tillegg til at man gjerne vil gi barna en gave. Dette er noe Tanya Cecilie Mathisen har merket seg, og nå vil hun gjerne mobilisere til en ekstra innsats for dem som trenger det mest i jula.

Hun har opprettet en Facebook-side med navnet «Hjerte for Birkenes». Ved hjelp av denne vil hun samle inn penger som kan bidra til å gi en verdig jul for barnefamilier og pensjonister i Birkenes.

– Vi har veldig lyst å hjelpe, spesielt barnefamilier og pensjonister som sliter med økonomiske ekstrautgifter i forbindelse med jul og julefeiring. Det er mange som grunnet betydelige økte bo-, strøm- og matutgifter sliter økonomisk, og dermed gruer seg til jul. Pengene som kommer inn, vil i hovedsak gå til julemat og gave til de eventuelle barn. Det vil IKKE bli utdelt kontanter! Denne innsamlingen er forbeholdt familier og pensjonister i Birkenes, da vi må ta vare på disse først og fremst, skriver hun selv på Facebook-siden.

Hun håper så mange som mulig melder seg inn i gruppen.

– Hvorfor dette engasjementet?

– Vi ser at behovet er der, og at mange sliter. Selv har jeg vært på andre sida av bordet, jeg ble tidlig mor, og uføretrygdet, og vet litt om hvordan det er. Det å hjelpe til jul er en liten begynnelse. Nå føler jeg at jeg har tid og overskudd til å være med å gjøre en forskjell, forteller hun.

Tanya er født og oppvokst på Birkeland, – Bakkemoenjenta, som hun selv sier. Hun flyttet ut som 17-åring og har bodd blant annet i Lillesand og Kvinesdal, før hun vendte tilbake til Birkeland for to år siden, og bor nå nederst i skolebakken.

– Jeg har tenkt på det lenge. Jeg har ei venninne i Sauda som startet en tilsvarende aksjon for fem år siden, og jeg følger hennes fremgangsmåte.

– Det er meg, og min mor Thorhild som er administratorer på Facebook-siden, og det er også vi som tar imot søknadene. Vi lover selvfølgelig full diskresjon og anonymitet på de innsendte søknadene, sier hun, og understreker at det gjelder hjelp til hele Birkenes.

Nå er det mest klart. Kontonummer og «Spleis» er oppe og går. Vipps er aktivt om få dager.

– Jeg vil gjerne få sagt at kontoen er tilknyttet Filadelfia Birkeland, og jeg har selv ikke tilgang til den. Det har vært viktig for meg, slik at folk er trygge på at hjelpen kommer frem.

– Så langt er vi godt over 100 medlemmer. Det er akkurat kommet i gang, og bare vært aktivt noen dager, og så langt har vi fått inn 4.800 kroner. Målet er å få inn 50.000 kroner, da kan vi få hjulpet mange, sier Tanya.

Så langt er det kommet inn tre søknader om støtte, og Tanya sier at det viktigste nå er å få giverne engasjert.

– Det som går igjen i søknadene er at pengene ikke strekker til. Det gjelder hele året, men det blir ofte mer merkbart i juletidene. De er bekymra for å ikke kunne gi familien ei god jul. Det er trist å lese, og det ser ut som behovene er større enn normalt, sier hun, og legger til at hun nå fremover vil høre med de større bedriftene på Birkeland om bidrag.

Spleisen og innsamlingen varer frem til 13. desember. Da vil Kiwi og Coop Extra på Birkeland klargjøre jule-eskene for utlevering 22. desember. Det vil også være mulighet for å kunne gi ferdige julegaver til barn, med ønske om at disse, fra giverne blir merket med kjønn og alder deres gave passer til. Det vil også bli satt opp kurver for givere ved Kiwi og Coop Extra på Birkeland fra 1. desember, slik at kundene kan legge igjen litt mat i disse.

Se Facebook-siden «Hjerte for Birkenes» for ytterligere informasjon.

– Håper dere har lyst å støtte opp. La oss spre litt juleglede i Birkenes sammen, vi kan sammen gjøre en forskjell, oppfordrer hun til slutt.