Lokal taxisjåfør som vet å yte god service

ARTAN SALIHU: – Vi har flere som ringer oss og spør om vi kan gå på matbutikkene å handle for dem, uten at de selv er med.

Artan Salihu som driver drosjevirksomhet i Birkenes tilstreber å ha fornøyde kunder. Vi har invitert trebarnsfaren fra Bakkemoen innom redaksjonen på en kopp kaffe.

Salihu kommer opprinnelig fra Kosovo som kvoteflyktning, men har nå bodd i Norge siden 1999 – og på Birkeland siden 2000. Han hadde ikke bodd lenge i Norge før han søkte seg ut i arbeidslivet.

Etter bare noen få måneder i Norge, så fikk jeg min første jobb. Da pendlet jeg helt til Akland i Risør og jobbet for Norsafe, som driver med redningsbåter. Deretter jobbet jeg for Diplom-Is, før jeg fikk jobb i Posten. I Posten var jeg stasjonert i Sørlandsparken og kjørte lastebil, forteller den iherdige arbeidskaren.

– I arbeidslivet lærer man mye fortere språket også, forteller han nærmest på Birkelandsdialekt.

– Du driver som den eneste med drosjeløyve i kommunen. Hvilke oppdrag er det du har her i kommunen?

– Det er mange varierte oppdrag for meg og min sjåfør Haidar Al Mayoufi. Skolekjøringen er fast, der vi kjører ulike elever til sine skoler. I tillegg er det en del kjøring av pasienter til sykehusene i Arendal og Kristiansand. Det hender også at vi har langturer helt til Oslo, forteller den hyggelige karen oss.

– I tillegg har vi en del kjøring av eldre mennesker som ønsker ut for å handle. Og vi har flere som ringer oss og spør om vi kan gå på matbutikkene å handle for dem, uten at de selv er med.

– Det må vel kalles god service?

– Ja, det kan man godt si. Men å utøve tjenester slik er for å gjøre kundene våre fornøyd og kunne yte det lille ekstra. Vi tar heller aldri noe ekstra for å dra i butikken å handle for dem med handlelisten deres. Kun for kjøreturen. Noen stoler så på oss, at vi får bankkortet med når vi handler. Det er en stor tillitserklæring vi setter pris på.

– Vi føler nok at de som trenger oss, setter stor pris på det vi gjør. Spesielt nå på vinteren når det er glatt og gjennom koronatiden, har pågangen vært ekstra stor. Blant de eldre eller andre, som ikke vil ut på glatta eller vil unngå smitte, så har dette tilbudet vært etterspurt.

Hva med festglade folk, de som bestiller kjøring på nettene og de som er sterkt påvirket av alkohol?

– Det er selvsagt svært variert med kunder som har vært på fest eller ute, og som har drukket. Det er vel ikke de beste kundene vi har, det er ikke til å legge skjul på. Noen er ufine, pruter på pris og noen nekter å betale for seg. Andre vil ha med flere passasjerer enn vi har lov å ha med.

– For ikke lenge siden var det en gjeng som stakk da vi var fremme, uten å betale. Men vi har selvsagt også kunder som kjøres fra fest som er hyggelige og imøtekommende, forteller Salihu.

Taxi-skiltet som står i sentrum på Birkeland, er lite brukt i praksis, forteller han.

– Det er sjeldent vi står der, siden vi ofte er ute på oppdrag. Det er ikke mange gangene vi har stått der med tom bil eller i ledige stunder.

Besøket er over, og den service opptatte sjåføren som har kjørt taxi på Birkeland i åtte år, drar videre til neste kunde.

Ved behov er det bare å ringe Birkeland Taxi lokalt.